Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kim Jong-un a apărut în public pentru prima dată în ultima lună

© POOL / Accesați arhiva multimediaЛидер КНДР Ким Чен Ын.
Лидер КНДР Ким Чен Ын. - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2021
Abonare
Ministerul Unificării din Coreea de Sud a raportat că actuala perioadă de absență a liderului nord-coreean în public a fost cea mai lungă de la începutul anului 2021.
Liderul nord-coreean Kim Jong-un a prezidat prima ședință a Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Muncitor din RPDC din a opta convocare și a decis să organizeze un plen al Comitetului Central al partidului în primele zece zile ale lunii iunie, aceasta a fost prima sa activitate publică din 6 mai, care a fost raportată de Agenția Telegrafică Centrală din Coreea de Nord.
Anterior, Ministerul Unificării din Coreea de Sud a raportat că actuala perioadă de absență a liderului nord-coreean în public a fost cea mai lungă de la începutul anului 2021.
TELEGRAMMMM "{$url}"
La reuniune au participat membri ai Prezidiumului Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului, membri și candidați pentru membri ai Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului.
În ședință s-a discutat convocarea unui plen al Comitetului central al Partidului. Kim Jong-un a analizat starea actuală a lucrurilor și a subliniat că plenul Comitetului Central ar trebui convocat pentru a rezuma rezultatele „exacte” din prima jumătate a anului și pentru a clarifica direcțiile de dezvoltare. S-a decis organizarea unui plen în prima decadă a lunii iunie.
„Distinsul secretar general a apreciat în mod pozitiv faptul că, deși datorită condițiilor și mediului subiectiv și obiectiv nefavorabil predominant, dezvoltarea cu succes a proiectelor de stat se confruntă cu multe provocări și limitări, multe proiecte sunt promovate în mod promițător datorită entuziasmului ideologic și spiritului de luptă al sinelui - încrederea întregului partid și a poporului, care au fost consolidate de Congresul al 8-lea al partidului (în ianuarie - ed.)", scrie sursa citată.
Kim Jong-un a menționat că este necesar să se mărească rolul de lider al partidului și să se stimuleze „lupta persistentă” pentru stabilizarea și îmbunătățirea economiei și a vieții oamenilor. De asemenea, se raportează că plenul Comitetului central al partidului va decide asupra restructurării periodice a departamentelor comitetului central al partidului.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0