Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primul examen de bacalaureat a început: Câți candidați sunt înscriși

© Sputnik / Miroslav RotariБакалавр
Бакалавр - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Abonare
Absolvenții clasei a 12-a susțin astăzi prima probă a examenului național de bacalaureat. Sesiunea durează până la 22 iunie.
CHIȘINĂU, 4 iun - Sputnik. Astăzi, 4 iunie, a început sesiunea 2021 pentru examenul național de bacalaureat. Astfel, în 93 de Centre de bacalaureat, dintre care 31 în municipiul Chişinău, începând cu ora 09:00, elevii alolingvi susțin prima probă a examenului, la limba și literatură română. În sesiunea de examen 2021 sunt înscriși 16 773 de candidați, dintre care 185 sunt candidați restanțieri din sesiunile anterioare. Reieşind din numărul total de candidaţi, în 17 raioane a fost instituit câte un singur centru de bacalaureat.
Orarul examenelor naționale de bacalaureat 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Bacalaureat 2021: Orarul examenelor
Pe 8 iunie va fi organizat examenul la limba de instruire, pe 11 iunie se va organiza examenul la limba străină, pe 15 iunie - matematica, istoria, artele, sportul, pe 18 iunie proba la solicitare, iar pe 22 iunie - examenul la limba și literatura ucraineană/bulgară/găgăuză. Reamintim că sesiunea de bacalaureat se va desfășura în perioada 04 – 22 iunie 2021.
Ministerul Educației informează că cei care nu au eușit să se prezinte, din motive întemeiate, la una sau mai multe probe ale examenului de bacalaureat, pot participa în sesiunea suplimentară.
Pentru aceasta, până la proba de examen sau imediat după încheierea probei de examen de la care a lipsit candidatul, dar nu mai târziu de trei zile de la producerea evenimentului, se adresează o cerere către Comisia Raională/Municipală de Examene, în care se solicită admiterea în sesiunea suplimentară. Cererea trebuie să fie însoţită de documente justificative, care confirmă absenţa de la
proba/probele de examen şi o depui la Centrul de Bacalaureat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0