Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fii atent când comanzi pizza: Ai putea să rămâi fără bani pe card în doar câteva clipe

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaБанковские карты, архивное фото
Банковские карты, архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Abonare
Un nou fenomen de estorcare a banilor a fost depistat în țara noastră. Cei care nu sunt atenți ar putea rămâne fără nici un leu pe cardul bancar.
CHIȘINĂU, 4 iun - Sputnik. Un nou fenomen de înșelătorie a oamenilor a apărut în țara noastră, iar de la începutul acestui an, s-au intensificat cazurile de fraudă de acest tip. Potrivit poliției, este vorba de fenomenul phishing, care presupune crearea paginilor web asemănătoare celor autentice ale diferitor întreprinderi care au ca gen de activitate livrarea la comandă a bucatelor culinare. Mai mult, aceste pagini sunt plasate în mod prioritar în cadrul serviciilor de căutare precum google sau yandex. Astfel, cetățenii la completarea comenzii pe site-ul fake, oferă datele cardului, precum și codul de securitate primit prin SMS pentru confirmarea tranzacției, după care le sunt sustrase toate mijloacele financiare de pe cardurile bancare.
Iurie Mărgineanu - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2020
Republica Moldova
Avocat: Cum să vă protejați locuințele de hoți în perioada estivală
„La fel, menționăm că în continuare se atestă cazuri unde infractorii prin intermediul mesageriilor instantanee contactează persoanele care au plasat anunțuri de comercializare a unor bunuri pe platformele de anunțuri. Ulterior, suspecții, sub pretextul că nu se pot apropia pentru a ridica bunul, propun victimelor de al transmite prin intermediul serviciilor poștale”, este precizat în comunicatul Poliției Republicii Moldova.
Cetățenii sunt îndemnați să nu divulge nimănui informațiile personale sau datele cardului bancar și să acceseze doar site-urile pe care le cunosc sau cu care au mai interacționat. În cazul în care ați căzut în capcana infractorilor informați imediat Poliția și unitatea bancară.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0