Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Expert: Vor reuși oare socialiștii să organizeze proteste în masă în Moldova?

© Photo : Miroslav RotariPartidul Socialiștilor din Republica Moldova
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Abonare
Expertul a analizat comportamentul unuia dintre cele mai mari partide din Moldova după 11 iulie, când vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.
CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a declarat că, în cazul victoriei partidelor de dreapta la alegerile parlamentare anticipate, în țară „sunt posibile proteste”. În opinia lui Dodon, acest lucru s-ar putea întâmpla deoarece dreapta câștigătoare „cu siguranță va destabiliza în totalitate situația din țară”.
Alegeri - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Societate
Un partid a depus actele la CEC, iar altul a fost înscris oficial în cursă: Detalii
"Nu am văzut de mult timp proteste în masă, cu un număr mare de participanți, organizate de partidele de stânga. Va fi interesant să vedem dacă formațiunile politice de stânga pot mobiliza de fapt un număr mare de oameni. Dacă da, va fi fără îndoială un succes pentru ei", a spus Ciurea.
Potrivit expertului, la această etapă nu are rost încă să afirmăm cu certitudine absolută că partidele de stânga vor putea organiza o masă semnificativă de susținători în timpul protestelor. Ca argument, Ciurea a reamintit că atât socialiștii, cât și alte partide nu s-au ocupat de mult timp de mobilizarea electoratului.
"Proteste în masă sunt posibile numai dacă populația Moldovei va simți o amenințare puternică și cetățenii vor ieși în stradă", a adăugat analistul.
Ciurea a sublinia că orice partid poate acționa desigur ca o forță organizațională, însă pentru exprimarea în masă a dezacordului său în rândul populației trebuie să existe o convingere sinceră că are dreptate.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0