Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

ANRE reacționează după ce agricultorii au amenințat cu proteste

© Sputnik / Miroslav RotariANRE
ANRE - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a venit cu o reacție după ce agricultorii au amenințat că planifică proteste în contextul prețurilor majorate la carburanți.
CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Într-un comunicat de presă, ANRE menționează că a luat act de declarația prin care Federația Națională a Patronatelor din Agricultură și Industria Alimentară în comun cu Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură și Alimentație „Agroindsind” cer, în termen de 10 zile, plafonarea prețurilor la carburanți. 
Agricultori - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Societate
Agricultorii amenință cu proteste la Chișinău: Ce vor să obțină în următoarele 10 zile
"ANRE reiterează rugămintea adresată structurilor respective să prezinte avizele corespunzătoare într-o perioadă cât mai scurt posibilă, pentru încorporarea propunerilor acestora în textul actului elaborat, scopul final fiind îmbunătățirea conținutului acestuia. Noua Metodologie urmează să fie elaborată și aprobată în termen de o lună de la data publicării legii în Monitorul Oficial. Astfel, pentru respectarea exactă a prevederilor legale, ANRE depune toate eforturile pentru ca noua Metodologie să fie examinată și aprobată până la data de 14 iunie 2021", precizează ANRE.
Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2021
Societate
Consiliul Concurenței i-a răspuns administrației prezidențiale – ce spune instituția
Precizăm că miercuri, într-o declarație comună semnată de președinții Federației Naționale a Patronatelor din Agricultură și Industria Alimentară și Federației Naționale a Sindicatelor din Agricultură și Alimentație „Agroindsind”,  agricultorii au cerut Consiliului Concurenței și Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică ca în termen de zece zile să fie readusă la normalitate situația de pe piața internă a carburanților, prin plafonarea prețurilor la pompă, și să fie aplicată reducerea acestora în cazul procesului de micșorare a lor la bursele internaționale.
În caz contrar, fermierii spun că își rezervă dreptul la pichetarea sediilor Consiliului Concurenței și ANRE. După aceasta, Consiliul Concurenței a anunțat că nu are nicio legătură cu formarea prețurilor la produsele petroliere, dar cu acțiunile întreprinderilor de pe piață, care în cazul respectiv nu pot fi evaluate separat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0