Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova, 1920
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Naționala Moldovei joacă în această seară un meci amical cu reprezentativa Turciei

© Sputnik / Mihai Caraus Финал Кубка Молдовы по футболу 2021
 Финал Кубка Молдовы по футболу 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Abonare
În doar câteva ore, Naționala Moldovei va juca un meci amical cu reprezentativa Turciei pe stadionul Benteler Arena din Paderborn, Germania.
CHIȘINĂU, 3 iun - Sputnik. Seară de foc pentru amatorii moldoveni de fotbal. Naționala Moldovei va juca un meci amical cu reprezentativa Turciei. Partida se va disputa pe Benteler Arena din Paderborn din Germania și va începe la ora 20:00. Potrivit Federației Moldovei de Fotbal, jocul va fi transmis în direct de postul de televiziune Canal 5. 
Finala Cupei Moldovei la Fotbal - 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2021
Sport
Cele mai spectaculoase momente ale finalei Cupei Moldovei la fotbal
Meciul va fi deservit de o brigadă de arbitri din Germania, condusă de Sascha Stegemann, și va fi ajutat de conaționalii, asistenții Marco Achmüller și Dominik Schaal. Al patrulea oficial va fi Robert Schröder.
Până acum, cele două selecționate au jucat 11 meciuri directe. Prima dată, ele s-au duelat pe 14 august 1996, tot într-un amical, iar Turcia s-a impus pe teren propriu cu 2-0, prin dubla lui Saffet (minutele 68 și 90, din penalty).
În total turcii au câștigat nouă partide, iar alte două meciuri s-au încheiat la egalitate. 
Turcia este calificată la turneul final al campionatului european din acest an. Naționala pregătită de Şenol Güneş va evolua într-o grupă cu Italia, Țara Galilor și Elveția. Meciul cu Moldova va fi ultimul pentru echipa turcă înaintea europenelor. Anterior, Turcia a disputat alte două teste de verificare cu Azerbaidjan (scor 2-1) și Guinea (scor 0-0).

Naționala Moldovei a ajuns în Germania

Naționala Moldovei a ajuns în Germania în dimineața zilei de miercuri. Federația Moldovenească de Fotbal a postat pe pagina sa de Facebook mai multe poze din cadrul deplasării.
Seara, jucătorii de fotbal moldoveni au făcut antrenamente pe stadionul Benteler-Arena din Paderborn.
Tot ieri, a fost susținută și o conferința de presă la care au participat selecționerul Roberto Bordin și jucătorul Veaceslav Posmac.

Declarația de presă susținută de Naționala Moldovei

Conferința de presă înaintea meciului amical Turcia - Moldova s-a desfășurat în incinta stadionului Benteler Arena din Paderborn. La întrebările jurnaliștilor au răspuns selecționerul Roberto Bordin și apărătorul Veaceslav Posmac.
Roberto Bordin a declarat că "Urmează un meci important pentru noi. Este o oportunitate bună pentru echipa noastră de a juca împotriva unei finaliste a campionatului european, care va începe curând. Turcia este un adversar puternic, iar pentru ei este ultimul test înainte de europene. Au mulți jucători de valoare și sunt bine pregătiți în ajunul turneului final. Noi vom da totul pe teren și sper să avem ce învăța din acest meci."
Întrebat de jurnaliști care sunt șansele Turciei la europene, Bordin a răspuns că fiecare echipă la acest campionat își va juca șansa sa: "Este important să începi bine turneul. Cât privește duelul din grupă cu Italia, ambele naționale au mulți jucători tineri, ambițioși. Cine va lupta mai bine în teren, acela va ieși învingător."
În cadrul conferinței, fotbalistul moldovean Veaceslav Posmac a declarat că se așteaptă un duel interesant și au un adversar pe măsură.
"Cunoaștem foarte bine echipa Turciei, am jucat deseori împotriva ei. Au mulți jucători de valoare, de aceea trebuie să jucăm exemplar, să fim la un nivel cu ei la multe capitole și astfel putem spera la obținerea unui rezultat pozitiv. "
Nu ratați jocul din această seară de la 20:00.
Fluxul de știri
0