Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Internet gratuit pentru școlile din țară

© Sputnik / OsmatescoОбучение на удаленке
Обучение на удаленке - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Toate școlile din Republica Moldova vor fi conectate la internet de mare viteză, anunță Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.
CHIȘINĂU, 3 iun - Sputnik. În școlile din Republica Moldova sistemul educațional digital incluziv și performant va fi susținut din ce în ce mai mult. În context se propune asigurarea insituțiilor de învățământ cu echipamente digitale, tehnologii și conectivitate la internet accesibil și de mare viteză.
Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Societate
VIDEO: „Nu e vinovată țara” - durerea diasporei, într-o piesă virală pe Internet
Un memorandum de Înțelegere pentru susținerea conectivității la internet în școli și utilizarea tehnologiilor digitale în educație a fost semnat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Proiectul de Competitivitate din Moldova, Proiectul TEKWILL, dar și companiile de internet și de telefonie mobilă din țara noastră. Susținerea unui ecosistem educațional digital de înaltă calitate vine în contextul în care pandemia de COVID-19 a reconfirmat necesitatea digitalizării pentru facilitarea și îmbunătățirea procesului și calității studiilor.
Potrivit Memorandumului, semnatarii își propun să consolideze abilitățile digitale ale profesorilor și elevilor, care sunt cruciale pentru continuitatea educației adaptate provocărilor COVID-19, precum și pentru investițiile pe termen lung în resurse umane competitive.
Natalia Toma - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2021
Radio
Aveți grijă ce fac copiii pe internet! Iată ce lucruri grave li se pot întâmpla
La fel, se vrea integrarea tuturor în acest sistem, echitatea și incluziunea, folosind tehnologia ca egalizator pentru eliminarea diferențele dintre sexe, venituri și loc de trai.
Furnizorii vor conecta școlile la internet gratuit sau cu prețuri reduse și se vor axa atât pe instituțiile din orașe, cât și pe cele din sate, pentru a evita decalajul dintre acestea.
De asemenea, partenerii privați se vor implica și cu inițiative individuale ce țin de asigurarea echipamentelor și îmbunătățirea abilităților digitale pentru elevi și profesori.
Conform datelor prezentate în Sistemul Integrat de Management în Educație, 16 575 de elevi și 212 cadre didactice din țară au declarat că nu dețin acces la internet.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0