Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veste bună: Moldova va putea exporta produse lactate în UE

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaLapte
Lapte - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Abonare
Produsele lactate moldovenești vor ar putea fi vândute pe rafturile magazinelor din Europa. Asta după ce Comisia Europeană a anunțat că Moldova va putea exporta acest tip de produse.
заброшенный завод - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Republica Moldova
Ipocrizia guvernanților de la Chișinău: ruinarea economiei dată drept mare succes
”În baza garanțiilor oferite de ANSA și în urma conlucrării eficiente cu serviciile competente ale Comisiei Europene, Uniunea Europeană a decis să includă Republica Moldova în Colonița C a Anexei nr. I a Regulamentului 605/2010 care se referă la cerințele sanitar-veterinare pentru domeniul sănătății animalelor și pentru certificare la importul produselor lactate în UE”, a declarat Vladislav Cotici, Director General al ANSA.
Sectorul zootehnic din Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Societate
Moare un întreg sector al agriculturii moldovenești - iată ce fac producătorii disperați
Recent, planul național de monitorizare a reziduurilor pentru laptele de bovină a Republicii Moldova a fost aprobat de către Comisia Europeană cu modificarea anexei Deciziei Comiei Europene 163/2011. Astfel Republica Moldova dispune de un plan național de monitorizare a reziduurilor pentru lapte, obiectiv care necesită a fi îndeplinit în cazul exportului sau tranzitului produselor lactate.
”Reieșind din condițiile situației pandemice, Comisia Europeană va aplica principiul de prelistare a unităților pentru exportul produselor lactate moldovenești, la propunerea ANSA și în baza garanțiilor oferite de către aceasta. După finalizarea procedurii de listare a unităților și aprobarea listei unităților de către Comisia Europeană și publicarea acesteia pe saitul DG SANTE, exporturile vor putea fi efectuate”, a mai spus Cotici.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0