Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se întâmplă în campania electorală: UE anunță că va oferi o sumă colosală Moldovei

© Sputnik / Mihai CarausEuro
Euro - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Abonare
Comisia Europeană a aprobat un plan de relansare economică de 600 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Banii vor fi redirecționați în diferite domenii importante, cum ar fi infrastructură, educație, administrație publică, justiție și combaterea corupției.
CHIȘINĂU, 2 iunie - Sputnik. Cele 600 de milioane de euro, aprobate de Comisia Europeană pentru Republica Moldova, vor fi folosite în următorii trei ani, în promovarea investițiilor care stau la baza unei redresări durabile și incluzive a economiei naționale, după criza provocată de pandemia de COVID-19.
Ședința plenară a Parlamentului, 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2021
Republica Moldova
Au muncit din greu sau nu? Pentru ce au primit bani deputații timp de trei ani
"Republica Moldova se află la o răscruce de drumuri, iar planul de redresare economică al UE constituie un efort fără precedent de a ajuta țara pe drumul său spre redresare și de a conduce o agendă ambițioasă de reformă, în interesul cetățenilor săi. În cele din urmă, acest plan ilustrează puterea asociației noastre și solidaritatea de a lupta împreună cu pandemia COVID-19", a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.
De la începutul pandemiei de COVID-19, Uniunea Europeană a oferit Republicii Moldova peste 127 de milioane de euro pentru a ajuta țara să facă față șocului inițial al crizei.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0