Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Israelul are un nou președinte

© AFP 2024 / MENAHEM KAHANAYitzhak Herzog
Yitzhak Herzog - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Abonare
Yitzhak Herzog a fost ales cel de-al 11-lea președinte al Israelului, a anunțat premierul Benjamin Netanyahu.
BRUXELLES, 2 iun – Sputnik. Din 2003 până în 2018, Herzog a fost membru al Knessetului și a ocupat mai multe funcții ministeriale în acea perioadă, inclusiv postul de ministru al Asistenței și Serviciilor Sociale, arată Sputnik.
Palestinienii se îmbrățișează reciproc după ce s-au întors la casele lor distruse după armistițiul dintre Israel și Hamas din Beit Hanoun - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2021
Israelul și Hamas au ajuns la un acord asupra încetării focului
Herzog, în vârstă de 60 de ani, a câștigat 87 din 120 de voturi, obținând ușor cele 61 de voturi necesare alegerii sale ca președinte. El îl va înlocui pe actualul președinte, Reuven Rivlin, după data de 10 iulie.
Rivlin este președintele Israelului de șapte ani. Poziția de președinte este însă, în mare măsură, simbolică în Israel, toate deciziile majore privind politica internă și externă fiind luate de prim-ministru.
Votul de miercuri a avut loc în urma unor negocieri tensionate între politicienii israelieni din Knesset pentru a forma o nouă administrație care ar urma să pună capăt celor 12 ani de aflare în funcție a lui Netanyahu.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0