Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Până când se amână construcția noii pușcării lângă Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausFadei Nagacevschi
Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Abonare
Construcția noului penitenciar lângă Chișinău ar putea să nu fie realizat nici în 2021. Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, spune că selectarea companiei care va construi o nouă pușcărie se va face după instalarea unui nou Guvern.
Construcția unei noi pușcării, lângă Chișinău, se amână după formarea noului Guvern
Ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, spune că desfășurarea concursului internațional pentru contractarea companiei ce va construi noul penitenciar din Chișinău ar putea avea loc după instaurarea noului Guvern. El a declarat că managerul care s-a ocupat de acest proiect și de organizarea licitației și-a dat demisia, iar licitația a fost anulată. Un ministru demisionar are competențe limitate de a selecta un nou manager, mai spune Nagacevschi.
„Proiectul acesta așteaptă un nou Guvern. A fost un manager care și-a dat demisia la începutul anului 2021, iar până a demisiona, licitația a fost anulată. Trebuie să vină un nou ministru pentru a demara un concurs de selectare a acelui manager. Eu am competențe limitate la numirea persoanelor de aceea este nevoie de un guvern în funcție”, a menționat ministrul.
El a mai declarat că statul va iniția din nou procesul de licitație pentru selectarea companiei care va construi noul penitenciar de lângă Chișinău, iar bani pentru acest proiect sunt.
Programat inițial să fie construit până în anul 2018, noul penitenciar de lângă Bubuieci, care va fi unic în Moldova în ceea ce ține de infrastructură și proiect, nu va fi dat în folosință, cel mai probabil, nici în 2021. Sistemul penitenciar din Moldova administrează 17 instituţii penitenciare. Cel mai mare număr de deţinuţi este concentrat în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0