Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă un partid se vrea în Parlament: Iată cine a depus astăzi actele la CEC

© Sputnik / Mihai Caraus брифинг ЦИК-а 2020
 брифинг ЦИК-а 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Partidul Politic Verde Ecologist a depus actele la Comisia Electorală Centrală pentru a se înregistra în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. Partidul Verde Ecologist este al 15-lea care a depus actele la Comisia Electorală Centrală pentru a se înscrie în cursa electorală din 11 iulie. Din listă fac parte 64 de persoane, dintre care 50 la sută sunt femei. Membrii partidului spun că sunt oameni profesioniști care au valori și viziuni comune.

© Photo : Comisia Electorală Centrală a Republicii MoldovaPartidul Politic Partidul Verde Ecologist a depus actele la Comisia Electorală Centrală
Încă un partid se vrea în Parlament: Iată cine a depus astăzi actele la CEC - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2021
Partidul Politic Partidul Verde Ecologist a depus actele la Comisia Electorală Centrală

Acum CEC are la dispoziție șapte zile pentru a verifica documentele, după care va decide înregistrarea sau neînregistrarea listei de candidați la funcția de deputat. Tot astăzi, Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” a fost înregistrat în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Alegeri - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Politică
CEC a acreditat mai mulți observatori pentru scrutinul din 11 iulie: Cine sunt ei

Primul pe lista Platformei DA este Andrei Năstase, urmat de Alexandru Slusari, Igor Munteanu, Dinu Plîngău, Inga Grigoriu, Liviu Vovc, Maria Ciobanu, Ion Terguță, Stela Macari, Iana Stanțieru, Constantin Boeștean, Chiril Moțpan, Vasile Năstase, Angela Aramă, dar și alții.

Până acum, CEC a înregistrat 9 concurenți electorali, iar 5 dosare se află în proces de examinare. În data de 14 mai a început perioada în care pot fi prezentate documentele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Candidații la alegeri pot depune actele la sediul CEC până în data de 11 iunie 2021. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai. Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor politice, formată din 53 de formațiuni, care pot participa la scrutinul electoral.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0