Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Șoigu spune ce va întreprinde Rusia drept răspuns la acțiunile NATO

© Sputnik / Ministry of defence of the Russian Federation / Accesați arhiva multimediaМинистр обороны РФ Сергей Шойгу
Министр обороны РФ Сергей Шойгу - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2021
Abonare
Ca răspuns la acțiunile țărilor NATO, Ministerul rus al Apărării va crea aproximativ 20 de noi formațiuni și unități militare în districtul militar occidental, a anunțat luni ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Ca răspuns la acțiunile țărilor NATO, conduse de Statele Unite, în direcția strategică occidentală, Ministerul rus al Apărării va crea aproximativ 20 de noi formațiuni și unități militare în districtul militar occidental, a declarat luni la colegiul Ministerului Apărării, șeful departamentului militar, generalul Serghei Șoigu.

Учения Печенгской бригады Северного флота на арктических вездеходах Алеут - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2021
"Deja a fost testat": Rusia își va proteja teritoriile nordice cu o armă neobișnuită

El a menționat că amenințarea militară continuă să crească în direcția strategică occidentală - țările NATO, conduse de Statele Unite, sporesc intensitatea zborurilor aviației lor strategice, prezența navelor de război cu rachete de croazieră și numărul de exerciții ale acestora.

"Acțiunile colegilor noștri occidentali distrug sistemul de securitate din lume și ne obligă să luăm contramăsuri adecvate. Îmbunătățim constant capacitatea de luptă a trupelor. Până la sfârșitul anului vor fi create aproximativ 20 de formațiuni și unități militare în districtul militar occidental ", a spus ministrul.

El a precizat că aceste măsuri organizatorice „sunt sincronizate cu furnizarea de arme și echipamente militare moderne”. "Anul acesta este planificată furnizarea a aproximativ două mii de arme trupelor din district", a accentuat Șoigu.

Șeful Apărării a mai spus că, pe lângă crearea de noi formațiuni și furnizarea de arme moderne, Forțele Armate ale Federației Ruse îmbunătățesc în mod constant instruirea personalului și a organelor militare de comandă și control. "Intensitatea activităților de antrenament de luptă a navelor Flotei Baltice a crescut cu 30%. Au fost efectuate peste două sute de exerciții cu utilizarea diverselor tipuri de arme" a spus el.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0