Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pericol de inundații: Se așteaptă 45 de litri pe metru pătrat

© Photo : Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIPloile au făcut prăpăd în mai multe localități
Ploile au făcut prăpăd în mai multe localități - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2021
Abonare
Pentru prima zi de vară meteorologii au emis o nouă avertizare. Cod galben de ploi puternice și vânt cu intensificări.

CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Meteorologii Serviciului Hidrometeo de Stat au emis o nouă avertizarea meteorologică. Astfel, mâine, 1 iunie, intră în vigoare un nou Cd Galben de ploi puternice și intensificări ale vântului.

Ploaie - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2021
Vremea în prima zi de vară: cer noros, ploi puternice și alte surprize

Potrivit meteorologilor, în raioanele centrale și de sud se prevăd ploi puternice. Vor cădea cantități mari de apă, pe alocuri și până la 45 de litri pe metru pătrat, ceea ce înseamnă că în multe localități există pericol de inundații. Totodată, sunt prognozate intensificări ale vântului nord-estic în rafale de până la 15-18 metri pe secundă. 

De precizat, meteorologii au anunțat și o scădere a temperaturilor începând cu ziua de mâine. Astfel, marți ziua va fi doar cu câteva grade mai cald decât noaptea, ceea ce este cumva puțin neobișnuit pentru această perioadă a anului. În prima zi vară a anului 2021, temperatura aerului va oscila între +11..+16°С. Mai exact, vom avea în raioanele de nord +11..+14°C, în raioanele de centru +12..+15°C, în raioanele de sud +13..+16°C, în raioanele de est +12..+15°C și în Capitală +12..+14°C.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0