Cursul valutar BNM pentru 31 mai: Ce se întâmplă cu euro și dolarul

© Sputnik / Mihai CarausBалютный курс
Bалютный курс - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2021
Abonare
Leul românesc se depreciază față de principalele valute de referință. BNM anunță că moneda europeană, dolarul, leul românesc și rubla rusească s-au ieftinit, iar hrivna ucrainească își păstrează cotația.

CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Banca Națională a Moldovei a stabilit cursul oficial de schimb pentru luni, 31 mai. Astfel, un euro va costa 21 de lei și 44 de bani. Dolarul american 17 lei și 61 de bani, iar leul românesc – 4 lei și 35 de bani. Hrivna ucrainească va costa 64 de bani, iar rubla rusească 23 de bani.

© Screenshot / Banca Națională a MoldoveiRatele de schimb (curs valutar) BNM pentru 31 Mai 2021
Cursul valutar BNM pentru 31 mai: Ce se întâmplă cu euro și dolarul - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2021
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 31 Mai 2021

Conform cursului valutar BNM, un euro costă cu șapte bani mai puțin decât săptămâna trecută. Dolarul american a scăzut în cotațiile oficiale cu un ban față de vineri. Și leul românesc și rubla rusească pierd din valoare și costă cu doi bani mai puțin, și respectiv un ban. Hrivna ucraineană își păstrează cotațiile.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0