Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O moldoveancă, fals medic estetician în România, trimisă în judecată

© APCsalon de frumuseţe
salon de frumuseţe - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2021
Abonare
O moldoveancă, fals medic estetician, și soțul ei sunt trimiși în judecată după ce ar fi mutilat zici de românce.

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik. O absolventă de medicină din Republica Moldova, ajunsă medic estetician al unor persoane publice din România, va fi judecată pentru că a practicat fără drept medicina, scrie presa română.

centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2021
Societate
Număr surprinzător de mic de cazuri noi de COVID

Femeia, cunoscută ca „Dr. Lana”, este acuzată că a mutilat zeci de femei. Fostele paciente i-au făcut apoi plângeri penale.

Procurorii români au trimis în judecată două persoane, pe Svetlana Serghei și soțul ei, ambii sub control judiciar, pentru exercitare fără drept a unei profesii sau activități, înșelăciune în formă continuată. Procurorii au date pentru 37 de fapte.

La salonul său, „Dr. Lana” făcea injectări cu acid hialuronic și botox, fox eyes, proceduri cu fire COG, PDO, procedurii de tip Jaw Line pentru remodelarea feței, etc, iar pentru efectuarea intervențiilor estetice ea utiliza anestezice injectabile.

Substanțele și materialele folosite erau achiziționate de către soțul său. Acesta le solicita distribuitorilor transmiterea substanțelor către toate adresele la care Svetlana își desfășura activitatea.

O femeie a fost adusă de la vamă la un spital din Capitală cu un echipaj SMURD - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2021
Video
O femeie a fost adusă de la vamă la un spital din Capitală cu un echipaj SMURD

Cei doi au fost precauți în desfășurarea activității, spun procurorii, atât prin purtarea discuțiilor cu persoanele care au apelat serviciile inculpatei, dar și prin mijloacele de prevedere pe care aceștia le-au luat în momentul în care pacientele s-au prezentat la cabinetul unde falsul medic își desfășura activitatea. Sumele de bani încasate ca urmare a procedurilor de înfrumusețare au fost încasate doar în numerar.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 18 noiembrie 2019 – 4 decembrie 2020, Svetlana Serghei a efectuat intervenții chirurgicale estetice minim invazive asupra a 52 de persoane, dintre care 37 au spus, ulterior, că au fost induse în eroare și s-au constituit parte civilă în procesul penal.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0