Ce curs valutar avem în acest weekend: Cu cât poate fi cumpărat euro și dolarul

© Sputnik / Mihai CarausSchimb valutar
Schimb valutar - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2021
Abonare
Pentru acest sfârșit de săptămână, BNM a publicat același curs valutar ca și pentru ziua de vineri, 28 mai. Astfel, valutele străine își păstrează cotațiile de vineri. 

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik. Banca Națională a Moldovei a stabilit cursul oficial de schimb pentru acest weekend. El rămâne la fel ca și cel pentru ziua de vineri. Astfel, un dolar american este cotat cu 17,62 lei, un euro – cu 21,51 lei, o hrivnă ucraineană – cu 64 de bani, un leu românesc – cu 4,37 de lei moldovenești, iar o rublă rusească – cu 24 de bani.

© Screenshot / Banca Națională a MoldoveiRatele de schimb (curs valutar) BNM pentru 29 Mai 2021
Ce curs valutar avem în acest weekend: Cu cât poate fi cumpărat euro și dolarul  - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2021
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 29 Mai 2021

Conform cursului valutar BNM, comparativ cu ziua de joi, 27 mai, dolarul american poate fi cumpărat cu un ban mai puțin, iar euro a scăzut cu șapte bani. Totodată, și leul românesc s-a ieftinit cu un ban, iar rubla rusească poate fi cumpărată cu un ban mai mult decât joi. Conform cursului BNM, hrivna ucraineană își păstrează cotațiile.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0