Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vom avea sau nu liber pe 1 iunie în acest an? Cum va fi marcată Ziua Copilului

© Sputnik / Мирослав РотарьМеждународный день защиты детей
Международный день защиты детей - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În acest an, 1 iunie, când este marcată Ziua Internațională a Copilului, va fi lucrătoare. Această zi nu a fost inclusă în lista sărbătorilor legale pentru anul 2021. 

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik. Ziua Internațională a Copilului nu va fi liberă în anul 2021, pentru că ea nu este prevăzută în Codul Muncii drept zi nelucrătoare. 

În anii precedenți, 1 iunie era declarată zi liberă prin hotărâre de Guvern, însă anul acesta nu s-a întâmplat acest lucru. 

Autoritățile municipale din Chișinău au anunțat că în data de 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, vor fi organizate mai multe activități pentru cei mici. 

Marți, 1 iunie, în scuarul „Mihai Eminescu” vor fi desfășurate mai multe activități distractive începând cu ora 11:00. Va avea loc un program artistic, distractiv, cultural-educativ și va fi susținut un concert festiv, unde sunt așteptați copiii. 

Totodată, municipalitatea precizează că evenimente similare vor avea loc în toate sectoarele din Capitală. Astfel, conform programului, sunt planificate următoarele evenimente: 

  • Sectorul Botanica – havuzul muzical, începutul va fi la ora 11:30;
  • Sectorul Buiucani – parcul „Alunelu”, începutul va fi la ora 13:00;
  • Sectorul Centru – scuarul M. Dolgan, începutul va fi la ora 11:00;
  • Sectorul Ciocana – scuarul Preturii sect. Ciocana, începutul va fi la ora 12:00;
  • Sectorul Râșcani – scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”, începutul va fi la ora 12:30.

Ziua Copilului a fost menționată prima dată la Geneva, în cadrul Conferinței Mondiale pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor, în august 1925. În cadrul evenimentului, 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. Data zilei copilului variază foarte mult între țări, iar data de 1 iunie a fost preluată de aproape 30 de state.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0