Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

România a actualizat lista țărilor din „zona verde”: Unde a fost clasată Moldova

© Photo : Facebook / Poliţia de Frontieră RomânăPoliţia de Frontieră Română
Poliţia de Frontieră Română - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Abonare
România a aprobat o nouă listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, iar Republica Moldova rămâne în continuare în „zona verde”.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Comitetul pentru Situații de Urgență al României a publicat lista statelor cu risc epidemiologic sporit. Țările sunt împărțite pe zone: roșie, galbenă și verde. Cu o rată de incidență cumulată de 0,5 la 1000 de locuitori, Republica Moldova se află în zona verde, astfel încât persoanele care merg în România nu vor fi nevoite să stea în carantină.

Ambulanță, Urgență, Medici, Spital, România - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Societate
COVID-19 bate în retragere? Câte cazuri și decese s-au înregistrat astăzi în țară
În hotărârea emisă de autoritățile române se precizează că scutirea de carantină este valabilă pentru cei care au trecut prin COVID-19 în urmă cu 15-90 de zile şi au documente medicale pentru a dovedi acest lucru.

La fel, scutirea de carantină este valabilă și în cazul copiilor sub 3 ani, fără condiții, și pentru cei cu vârste între 3 şi 16 ani, dacă au un test COVID-19 negativ. Mai mult, sunt scutite de carantină și persoanele care stau pe teritoriul României mai puțin de 3 zile.

De precizat că Guvernul României a decis joi relaxarea mai multor restricții începând cu data de 1 iunie. Vor fi deschise cluburile, barurile și discotecile, la o capacitate de 50%, pentru persoanele vaccinate. La fel, vor putea fi organizate evenimente mari, în spațiu deschis, cu până la o mie de persoane care fac dovada vaccinării, a unui test PCR negativ sau că au trecut prin boală. Se pot organiza și evenimente cu mai mult de o mie de persoane, dacă toate sunt vaccinate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0