Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova, locul 2 în lume la combaterea pandemiei

© Sputnik / Tabyldy KadyrbekovВид на московский Кремль
Вид на московский Кремль - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Moscova ocupă locul doi în lume într-un clasament al megapolisurilor după eficiența combaterii pandemiei.

BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik. Măsurile de susținere a afacerilor au permis Moscovei să ocupe locul doi în clasamentul megapolisurilor mondiale după eficiența combaterii pandemiei, anunță serviciul de presă al complexului politicii economice și relații funciare ale Moscovei.

Здание Министерства иностранных дел РФ и Водовзводная башня Московского Кремля - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Moscova declară un angajat al Ambasadei Bulgariei persona non grata

Moscova ocupă locul doi, după Singapore, în baza datelor cu privire la starea sistemelor de sănătate publică, stabilitatea economică și sfera socială în perioada pandemiei și reziliență bugetară.

Clasamentul elaborat de experții Școlii Superioare de Economie cuprinde datele din perioada februarie 2020 și mai 2021 și include un eșantion din 19 megapolisuri, în care locuiesc peste 230 de milioane de oameni. În studiu se menționează că Moscova ocupă primul loc la capitolul rezilienței bugetare printre toate megapolisurile analizate.

“De la începutul pandemiei au adoptat cinci pachete de măsuri de susținere a mediului de afaceri în valoare de aproximativ 90 miliarde de ruble, de care au beneficia aproximativ 57,6 mii de organizații. Măsurile adoptate au permis Moscovei să susțină economia capitalei în perioada pandemiei, dar și să mențină activitatea investițională și de afaceri: astăzi economia orașului și consumul se restabilesc treptat”, a declarat viceprimarul Moscovei, responsabil de politica economică și relații funciare, Vladimir Efimov.

Брифинг официального представителя МИД РФ М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2021
Moscova, despre reacția Occidentului la aterizarea avionului Ryanair la Minsk

Viceprimarul a menționat că cifra totală de afaceri a întreprinderilor din domeniul comerțului și serviciilor a constituit în ultimele patru luni 4,4 trilioane de ruble, în creștere cu 37 la sută față de perioada similară a anului trecut.

“Totodată, creșterea cifrei de afaceri din comerț are loc în contextul diminuării numărului vizitatorilor a centrelor comerciale: în aprilie 2021 numărul acestora era cu 24 la sută mai mic decât în aprilie 2019. Acest lucru se întâmplă din cauza trecerii consumatorilor în mediul online, iar în orașul sunt create toate condițiile necesare pentru acest lucru”, a adăugat el.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0