Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu a venit cu o reacție după ce Procuratura a renunțat la învinuirea lui Platon

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Abonare
Gruparea lui Platon reprezintă un pericol pentru securitatea statului. Aceasta este declarația Maiei Sandu, după ce Procuratura a anunțat că renunță la învinuirea lui Platon în dosarul fraudei bancare. 

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Șeful statului a scris pe pagina sa de Facebook că acțiunile lui Platon și a „grupării sale” pot afecta grav stabilitatea financiară a Republicii Moldova și pot submina instituțiile statului și economia țării.

„Este extrem de îngrijorător cât de repede procuratura a renunțat la învinuiri în raport cu această grupare. Vom analiza ordonanța procurorului pentru a vedea legalitatea și temeinicia care au stat la baza acestei decizii dubioase care scandalizează toată societatea”, a mai scris Maia Sandu. 

Veaceslav Platon - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Politică
Procuratura Generală a renunțat la învinuirea lui Platon în dosarul fraudei bancare
Președintele a precizat că sistemul judecătoresc trebuie să lupte cu grupările criminale și a îndemnat procuratura să-și analizeze deciziile sub aspectul legalității și interesului național.

Precizăm că vineri, 28 mai, Procuratura Generală a anunțat că renunță la învinuirea adusă lui Veaceslav Platon pe motiv că fapta incriminată nu a fost comisă de către acesta. Potrivit informațiilor, acuzatorul a solicitat restituirea dosarului penal pentru reluarea urmăririi penale, în vederea identificării făptuitorului infracțiunilor. 

În spațiul public au apărut informații precum că Veaceslav Platon urmează să fie achitat și ar putea cere despăgubiri de peste un miliard de lei.

De precizat că dosarul lui Veaceslav Platon, condamnat anterior la 18 ani de închisoare, a fost reexaminat de la zero. Amintim că omul de afaceri Veaceslav Platon a fost eliberat din detenție pe 15 iunie. Anterior, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că dosarul împotriva lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0