Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu a mai anulat un decret semnat de Dodon: Este vizat președintele Curții de Apel

© Photo : Facebook / Maia SanduMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Abonare
Maia Sandu a anulat astăzi, 28 mai, decretul fostului președinte Igor Dodon prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Președintele Maia Sandu a anunțat pe pagina sa de Facebook că a anulat vineri decretul semnat de fostul șef de stat, Igor Dodon, prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

„Consiliul Superior al Magistraturii a încălcat procedurile legale și a admis un conflict de interese inadmisibil atunci când a propus numirea lui Clima în această funcție”, a scris Maia Sandu. 

Șeful statului a precizat că CSM trebuie să-și reexamineze decizia luată și să se asigure că următoarele decizii de numire în funcție vor respecta în totalitate prevederile legale, iar persoanele propuse vor întruni criteriile de integritate. Sandu a mai scris că „oamenii cer de la judecători să le facă dreptate și să pedepsească hoții, iar curățarea sistemului este primul pas spre o justiție independentă și dreaptă”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0