Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Exclusiv: Durleșteanu - „Socialiștii știau că am de gând să-mi retrag candidatura”

© Sputnik / OsmatescoMariana Durleșteanu
Mariana Durleșteanu  - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Abonare
Mariana Durleșteanu a declarat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova că socialiștii ar fi știut de intenția sa de a-și retrage candidatura sa pentru funcția de prim-ministru.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Liderul socialiștilor Igor Dodon, dar și Zinaida Greceanîi ar fi știut despre intenția Marianei Durleșteanu de a renunța la ideea de a candida la funcția de prim-ministru. Declarația a fost făcută de către Durleșteanu în studioul Radio Sputnik Moldova. Ea a mai declarat că și pandemia ar fi fost un motiv pentru care s-a retras din cursă, însă decizia finală a fost luată după ce deputații fracțiunii ȘOR au anunțat că susțin candidatura sa. 

Mariana Durleșteanu  - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Politică
Dezvăluiri: Încă un motiv pentru care Durleșteanu a renunțat să fie candidatul PSRM-ȘOR

„S-a știut de când a ieșit doamna Tauber în conferință de presă si a facut anunțul că susține candidatul Durleșteanu. Durleșteanu nu reprezintă fracțiunea ȘOR. Eu nu vreau să dau detalii mai multe, dar s-a știut că eu am o astfel de declarație făcută. Doar că decizia mi-a aparținut mie. Eu am spus foarte clar că, dacă revin în țară, revin doar ca să fac ceva. Sunt orientată pe scopuri, obiective și rezultate. Cu pomene politice nu vin”, a declarat Durleșteanu. 

Aceasta mai spune că nu s-ar fi respectat cele trei puncte ale înțelegerii pe care a avut-o cu socialiștii când a acceptat propunerea de a fi candidat la funcția de premier.

„Primul punct a fost că eu nu accept susținerea fracțiunii ȘOR și a altor nume, în special celor legați de furtul miliardului. Al doilea punct era că Guvernul trebuie să fie unul tehnocrat”, a mai spus Durleșteanu. 

Aceasta mai spune că textul declarației prin care anunța că se retrage era pregătit, doar că nu era cunoscut de nimeni. Fostul ministru al Finanțelor a precizat că nu vrea să ofere prea multe detalii despre acea zi și ce mai exact s-a întâmplat. 

Amintim că fostul ministru al Finanțelor Mariana Durleșteanu și fostul candidat la funcția de prim-ministru din partea PSRM-ȘOR va candida la apropiatele alegeri parlament anticipate. Aceasta merge la alegeri pe listele partidului „Lege și Dreptate”, care este condus de generalul și deputatul primului Parlament al Moldovei Nicolae Alexei. Durleșteanu este cap de listă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0