Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Concerte în aer liber: Ce a pregătit municipalitatea pentru chișinăuieni în weekend

© Sputnik / Anatolii KiriakPrimăria Chișinău
Primăria Chișinău  - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Abonare
În acest weekend, în Capitală se vor desfășura mai multe concerte în aer liber, cu participarea discipolilor școlilor de arte. Despre acest lucru a anunțat primarul municipiului Chișinău. 

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Ion Ceban a scris pe pagina sa de Facebook că sâmbătă și duminică, în Capitală se vor desfășura mai multe manifestări cultural-artistice în cadrul proiectului „Dialog cu chișinăuienii”.

Семья - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Ziua Internațională a Copilului: Ce surprize pregătesc autoritățile din Chișinău

Astfel, sâmbătă, în scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire” va fi organizată acțiunea „Prin muzică, dans, pictură, poezie – noi creăm Armonie”. Evenimentul se va desfășura în intervalul orelor 11:00-14:00. Potrivit lui Ceban, în cadrul evenimentului va avea loc o expoziție de pictură cu genericul „Ploi de gânduri colorate”. Totodată, va fi susținut un concert de colectivele de elevi și profesori ai Școlii de Arte „Valeriu Poleakov”. 

Duminică, 30 mai 2021, în Parcul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, între orele 11:00-14:00 va avea loc manifestarea cultural-artistică cu genericul „Tinere talente”, cu participarea elevilor Școlii de Muzică „Eugen Doga”. Astfel, cei care vor fi prezenți la eveniment, vor putea asculta melodii din repertoriul compozitorului Eugen Doga. Totodată, va fi și o expoziție de lucrări ale elevilor Școlii de Arte Plastice „Alexei Șciusev”.

Tot duminică, la ora 10:00, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” se va desfășura festivalul-concurs al muzicii de fanfară. Potrivit primarului, la activitate vor participa zece fanfare din instituțiile de învățământ secundar ciclul I și II și extrașcolar din municipiul Chișinău.

„Activitățile enunțate au drept scop valorificarea potențialului artistic al comunităților de artă, prin comunicarea între generațiile de artiști și tinerii cu potențial din aceeași breaslă, promovarea valorilor artistice autohtone, precum și stimularea interesului publicului-spectator pentru recunoașterea creațiilor artistice autentice”, a scris Ion Ceban. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0