Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important: De unde vor ridica agricultorii motorina oferită de România

© AP Photo / Jens MeyerAgricultor
Agricultor - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Abonare
Agricultorii care trebuie să primească mai mult de 2 500 de kg de motorină, combustibilul va fi livrat de autorități direct în gospodărie, iar cei care vor ridica o cantitate mai mică, vor merge singuri la una din cele 27 de stații de alimentare anunțate de autorități.

CHIȘINĂU, 27 mai – Sputnik. Cele șase mii de tone de motorină oferită agricultorilor moldoveni de către România va fi livrată în cinci tranșe. Primele două tranșe au fost deja realizate în 17 și 24 mai, iar celelalte urmează să ajungă în țara noastră în zilele de 31 mai, 7 iunie și 14 iunie.

Republica Moldova a recepționat prima tranșă de motorină din România - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2021
Societate
Peste o mie de tone de motorină din România au ajuns în Moldova
Secretarul de stat din cadrul Ministerului de Interne, Mariana Grama, a precizat că Guvernul a prevăzut mijloace financiare pentru distribuirea motorinei până la cel mai apropiat punct pentru agricultori. Totuși, niciun agent economic nu a participat la licitație, întrucât nu au capacitățile necesare pentru distribuție. În aceste condiții, au fost identificate alte soluții pentru a livra combustibilul fermierilor. 

"Agenția Rezerve Materiale, prin proceduri directe cu o companie petrolieră, Tirex Petrol, care este depozitarul de păstrare temporară, a identificat următoarele proceduri de distribuție: Pentru beneficiarii finali cărora li s-a atribuit cantitatea mai mare de 2 500 de kg de motorină se va efectua livrarea până la adresa unde este dislocată cisterna beneficiarului, iar diferența aprobată care este mai mică de 2 500 de kilograme, cât și pentru ceilalți beneficiari, cantitatea va fi ridicată de către agricultori de la una din cele 27 de puncte de distribuție mobilă, care sunt amplasate pe teritoriul stațiilor de alimentare cu carburanți", a declarat Mariana Grama, secretar de stat din cadrul MAI.

 

© Screenshot / Agenţia Rezerve MaterialePuncte mobile de distribuire a motorinei la stațiile de alimentare cu combustibil
Important: De unde vor ridica agricultorii motorina oferită de România - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Puncte mobile de distribuire a motorinei la stațiile de alimentare cu combustibil

În aceste condiții, agricultorii sunt îndemnați să informeze autoritățile despre cantitatea de motorină pe care urmează să o primească, adresa și căile de acces către rezervoare, astfel încât condițiile climaterice nefavorabile să nu fie un impediment pentru transportarea combustibilului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0