Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

FOTO - Cum arăta Maia Sandu în fragedă tinerețe: N-ai fi spus că este ea

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Abonare
Președintele țării Maia Sandu a împlinit vârsta de 49 de ani. Iată cum arăta șeful statului în fragedă tinerețe.

Președintele Maia Sandu este omagiată. Pe 24 mai, ea a împlinit vârsta de 49 de ani. Iată cum arăta șeful statului în fragedă tinerețe.

Părinţii săi au activat în localitate, tatăl fiind director al complexului de porcine, iar mama – profesoară.

Replicile care l-au consacrat pe Voronin de-a lungul carierei politice - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2021
Video
Voronin, la ceas aniversar: Top replici amuzante care l-au consacrat de-a lungul carierei
 În perioada 1989-1994, Maia Sandu a făcut studii de licența la Facultatea de Management a Academiei de Studii Economice a Moldovei. În 1998 a obținut titlul de master în relații internaționale, după ce timp de trei ani a făcut studii la Academia de Administrare Publica de pe lângă Președintele Republicii Moldova. Din 2007 până 2009 a îndeplinit funcţia de consultant în reforma administraţiei publice centrale în cadrul Guvernului. 

Tot în 2007 a fost coordonator al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. Sandu a obținut al doilea titlu de master la Harvard Kennedy School of Government, SUA, unde a studiat între anii 2009-2010. În următorii doi ani, Maia Sandu a fost consilier al directorului executiv al Băncii Mondiale. După ce a câștigat câte 10 mii de dolari lunar la Washington, Maia Sandu s-a întors la Chișinău. Aceasta cunoaște limbile engleză, rusă și spaniolă.

Atunci când a revenit în Republica Moldova, Maia Sandu a fost desemnată ministrul al Educației, după ce Mihail Şleahtiţchi a prezentat cererea de demisie. 

Владимир Воронин - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Politică
Nu-l vei recunoaște! Cum arăta Vladimir Voronin când era tânăr - Foto

În iulie 2015, Maia Sandu a fost propusă pentru funcția de prim-ministru de către Partidul Liberal Democrat din Moldova, însă nu a fost acceptată de toți membrii alianței de guvernare. Câteva luni mai târziu, în decembrie, a decis să-și lanseze propria platformă, intitulată „În /pas/ cu Maia Sandu”, care urma să devină ulterior partidul PAS. 

Maia Sandu este prima femeie președinte din Republica Moldova. Pentru ea și-au dat votul la alegerile din anul trecut 57,72% dintre cetățenii care au venit la urne, iar în diasporă pentru ea a votat o majoritate covârșitoare - 92,94%. Cine este de fapt Maia Sandu - citiți în materialul Sputnik.

Fluxul de știri
0