Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Emisiunea „Sputnik Matinal” cu Andrei Porubin și Dumitru Chitoroagă

Abonare
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: poeta Radmila Popovici Paraschiv, Valentin Crudu, șef Direcție Învățământ General, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Ala Andon, psiholog și numerolog.

Astăzi, joi, 27 mai, va avea loc lansarea de carte a poetei Radmila Popovici și a artistului plastic Lică Sainciuc cu titlul sugestiv – PoEsențe! Atât Radmila Popovici, cât și Lică Sainciuc, sunt două suflete speciale îndrăgite și importante pentru cultura noastră. Cum să nu surprindă un astfel de tandem artistic? Maestrul ilustrator al cărților pentru copii de toate vârstele acompaniat de iscusita îmblânzitoare a cuvintelor. Detalii despre lansare ne spune poeta Radmila Popovici. Circa 480 de psihopedagogi și cadre didactice de sprijin beneficiază în perioada 4 mai – 26 iulie de formări în domeniul educației incluzive. Cursul specializat se desfășoară online și este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”. Timp de aproximativ cinci săptămâni, 10 formatori - specialiști în domeniul educației incluzive, care activează în cadrul serviciului de asistență psihopedagogică, organizează seminare la distanță cu grupe a câte aproximativ 25 de persoane. Despre scopul acestor instruiri vorbim cu Valentin Crudu, șef Direcție Învățământ General, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Sârșit de an școlar, începutul unui drum în viață. Cum să facem alegerile corecte, care sunt momentele care ne ghidează vorbim cu psihologul și numerologul Ala Andon.

Fluxul de știri
0