Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nu mai suntem obligați să purtăm mască - iată de când

© Sputnik / Mihai CarausMedicina
Medicina - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Abonare
Primarul Chișinăului Ion Ceban a anunțat că oamenii nu mai sunt obligați să poarte măști în spațiile publice deschise. Restricția rămâne însă în vigoare în cazul spațiilor publice închise.

CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. De astăzi nu mai suntem obligați să purtăm mască în spații publice deschise. Anunțul a fost făcut de primarul Chișinăului Ion Ceban pe pagina sa de Facebook. Hotărârea a fost luată de Comisia municipală de Sănătate Publică. 

Restricția rămâne însă în vigoare în cazul spațiilor publice închise.

„Iată că după un an și jumătate ne putem bucura de acest lucru. (...) Începând de astăzi putem scoate măștile în spațiile deschise și va trebui să purtăm măștile doar în spațiile închise și transportul public, dar și la evenimente, manifestări în masă și întruniri publice”, precizează edilul-șef.

Primarul îndeamnă însă oamenii să fie în continuare vigilenți - să păstreze distanța socială și alte măsuri de securitate. 

Comisia Sănătate Publică a municipiului Chișinău a decis tot astăzi ca restaurantele, cafenelele și hotelurile să revină la regimul obișnuit de muncă, cu respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu COVID-19. Vor rămâne închise însă cluburile de noapte. 

Organizarea evenimentelor festive de va desfășura cu o acoperire de nu mai mult de 50 de procente din locurile sălii în care vor avea loc ceremoniile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0