Revenirea la viața de zi cu zi în Fâșia Gaza

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Locuitorii din Fâșia Gaza se întorc la casele lor după încetarea bombardamentelor, încercând să revină la viața de zi cu zi.

Părțile conflictului au convenit să oprească bombardamentele la ora 02:00 dimineața pe 21 mai, a raportat mass-media.

În același timp, după cum a remarcat ministrul palestinian de Externe Riyad al-Maliki, încetarea focului din partea israeliană ar fi un pas bun, dar acest lucru nu este suficient. Potrivit acestuia, problema cheie rămâne statutul Ierusalimului.

Joi seară, Cabinetul pentru Securitate s-a întrunit pentru o a decide despre cum să procedeze în Fâșia Gaza. Mass-media israeliană a raportat anterior că miniștrii și șefii instituțiilor de forță urmau să discute despre încetarea unilaterală a focului.

În același timp, ministrul israelian al Apărării, Beni Gantz, a spus anterior că este gata să extindă campania militară împotriva Hamas, fără vreo anumită limită.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

© REUTERS / Mohammed SalemPalestinienii stau pe scaun în mijlocul dărâmăturilor caselor lor care au fost distruse de atacurile aeriene israeliene în timpul luptelor Israel-Hamas din Gaza, 23 mai 2021.
Палестинцы сидят на территории разрушенных домов в результате бомбардировки в секторе Газа - Sputnik Moldova
1/12
Palestinienii stau pe scaun în mijlocul dărâmăturilor caselor lor care au fost distruse de atacurile aeriene israeliene în timpul luptelor Israel-Hamas din Gaza, 23 mai 2021.
© REUTERS / Suhaib SalemUn băiat flutură un steag palestinian într-un loc deteriorat de atacurile aeriene israeliene în timpul luptelor israeliano-palestiniene, la Gaza, 23 mai 2021.
Мальчик с флагом на разрушениях в результате бомбардировки в секторе Газа - Sputnik Moldova
2/12
Un băiat flutură un steag palestinian într-un loc deteriorat de atacurile aeriene israeliene în timpul luptelor israeliano-palestiniene, la Gaza, 23 mai 2021.
© AFP 2022 / Mahmud HamsUn palestinian veghează asupra copiilor care se joacă pe un leagăn într-un cartier deteriorat din Beit Hanoun, în nordul Fâșiei Gaza, pe 24 mai 2021, în urma unui armistițiu încheiat între Israel și Hamas. - Încetarea a focului a fost încheiată la sfârșitul săptămânii trecute, după 11 zile de violență mortală între Israel și mișcarea Hamas care conduce Gaza. Armistițiul a oprit bombardamentul devastator al Israelului asupra enclavei de coastă palestiniene supraaglomerate care, potrivit ministerului sănătății din Gaza, a ucis 248 de palestinieni, inclusiv 66 de copii, și a rănit peste 1.900 de persoane. Între timp, rachete din Gaza au luat 12 vieți în Israel, inclusiv un copil și un soldat israelian.
Палестинец наблюдает за детьми, играющими на качелях в разрушенном районе на севере сектора Газа - Sputnik Moldova
3/12
Un palestinian veghează asupra copiilor care se joacă pe un leagăn într-un cartier deteriorat din Beit Hanoun, în nordul Fâșiei Gaza, pe 24 mai 2021, în urma unui armistițiu încheiat între Israel și Hamas. - Încetarea a focului a fost încheiată la sfârșitul săptămânii trecute, după 11 zile de violență mortală între Israel și mișcarea Hamas care conduce Gaza. Armistițiul a oprit bombardamentul devastator al Israelului asupra enclavei de coastă palestiniene supraaglomerate care, potrivit ministerului sănătății din Gaza, a ucis 248 de palestinieni, inclusiv 66 de copii, și a rănit peste 1.900 de persoane. Între timp, rachete din Gaza au luat 12 vieți în Israel, inclusiv un copil și un soldat israelian.
© Sputnik / Ahmed Zakot / Trecere la banca de fotografiiCopiii țin lumânări pe teritoriul unei case distruse în urma unui bombardament din Fâșia Gaza. Locuitorii din Fâșia Gaza se întorc la casele lor după încheierea bombardamentelor. Cabinetul de miniștri israelian pentru securitate în seara zilei de 20 mai a acceptat în unanimitate inițiativa Egiptului pentru o încetare bilaterală focului în zona de conflict israeliano-palestiniană fără nicio condiție. Încetarea focului a intrat în vigoare la 2 dimineața, pe 21 mai.
Дети держат свечи на территории разрушенного дома в результате бомбардировки в секторе Газа - Sputnik Moldova
4/12
Copiii țin lumânări pe teritoriul unei case distruse în urma unui bombardament din Fâșia Gaza. Locuitorii din Fâșia Gaza se întorc la casele lor după încheierea bombardamentelor. Cabinetul de miniștri israelian pentru securitate în seara zilei de 20 mai a acceptat în unanimitate inițiativa Egiptului pentru o încetare bilaterală focului în zona de conflict israeliano-palestiniană fără nicio condiție. Încetarea focului a intrat în vigoare la 2 dimineața, pe 21 mai.
© REUTERS / Mohammed SalemUn palestinian stă într-un cort improvizat în mijlocul dărâmăturilor caselor lor care au fost distruse de atacurile aeriene israeliene în timpul luptelor Israel-Hamas din Gaza, 23 mai 2021.
Палестинец в палатке на территории разрушенного дома в результате бомбардировки в секторе Газа - Sputnik Moldova
5/12
Un palestinian stă într-un cort improvizat în mijlocul dărâmăturilor caselor lor care au fost distruse de atacurile aeriene israeliene în timpul luptelor Israel-Hamas din Gaza, 23 mai 2021.
© REUTERS / Ibraheem Abu Mustafa Un palestinian se joacă cu pui de leu domestici pe acoperișul unei case din Khan Younis, în sudul Gaza.
Палестинец играет с домашними львятами на крыше дома в Хан-Юнисе, на юге сектора Газа - Sputnik Moldova
6/12
Un palestinian se joacă cu pui de leu domestici pe acoperișul unei case din Khan Younis, în sudul Gaza.
© Sputnik / Ahmed Zakot / Trecere la banca de fotografiiUn om face face painting pentru copii din Fâșia Gaza. Locuitorii din Fâșia Gaza se întorc la casele lor după încheierea bombardamentelor. Cabinetul de miniștri israelian pentru securitate în seara zilei de 20 mai a acceptat în unanimitate inițiativa Egiptului pentru o încetare bilaterală focului în zona de conflict israeliano-palestiniană fără nicio condiție. Încetarea focului a intrat în vigoare la 2 dimineața, pe 21 mai.
Мужчина делает детям аквагрим в секторе Газа - Sputnik Moldova
7/12
Un om face face painting pentru copii din Fâșia Gaza. Locuitorii din Fâșia Gaza se întorc la casele lor după încheierea bombardamentelor. Cabinetul de miniștri israelian pentru securitate în seara zilei de 20 mai a acceptat în unanimitate inițiativa Egiptului pentru o încetare bilaterală focului în zona de conflict israeliano-palestiniană fără nicio condiție. Încetarea focului a intrat în vigoare la 2 dimineața, pe 21 mai.
© REUTERS / Suhaib SalemPalestinienii printre ruinile din Gaza
Палестинцы у разрушений в Газе  - Sputnik Moldova
8/12
Palestinienii printre ruinile din Gaza
© AFP 2022 / Mahmud HamsUn palestinian duce o butelie de gaz pe o căruță improvizată trasă de un măgar, pe 24 mai 2021, pe lângă casele deteriorate din Beit Hanoun, în nordul Fâșiei Gaza.
Палестинец едет на телеге, запряженной мулом в секторе Газа - Sputnik Moldova
9/12
Un palestinian duce o butelie de gaz pe o căruță improvizată trasă de un măgar, pe 24 mai 2021, pe lângă casele deteriorate din Beit Hanoun, în nordul Fâșiei Gaza.
© Sputnik / Ahmed Zakot / Trecere la banca de fotografiiOameni pe teritoriul unei case distruse din Fâșia Gaza. Locuitorii din Fâșia Gaza se întorc la casele lor după încheierea bombardamentelor. Cabinetul de miniștri israelian pentru securitate în seara zilei de 20 mai a acceptat în unanimitate inițiativa Egiptului pentru o încetare bilaterală focului în zona de conflict israeliano-palestiniană fără nicio condiție. Încetarea focului a intrat în vigoare la 2 dimineața, pe 21 mai.
Люди на территории разрушенного дома в секторе Газа - Sputnik Moldova
10/12
Oameni pe teritoriul unei case distruse din Fâșia Gaza. Locuitorii din Fâșia Gaza se întorc la casele lor după încheierea bombardamentelor. Cabinetul de miniștri israelian pentru securitate în seara zilei de 20 mai a acceptat în unanimitate inițiativa Egiptului pentru o încetare bilaterală focului în zona de conflict israeliano-palestiniană fără nicio condiție. Încetarea focului a intrat în vigoare la 2 dimineața, pe 21 mai.
© AFP 2022 / Mahmud HamsCopiii palestinieni se joacă pe ruinile caselor distruse din Gaza. Locuitorii din Fâșia Gaza se întorc la casele lor după încheierea bombardamentelor. Cabinetul de miniștri israelian pentru securitate în seara zilei de 20 mai a acceptat în unanimitate inițiativa Egiptului pentru o încetare bilaterală focului în zona de conflict israeliano-palestiniană fără nicio condiție. Încetarea focului a intrat în vigoare la 2 dimineața, pe 21 mai.
Палестинские дети играют у разрушенных домов в Газе  - Sputnik Moldova
11/12
Copiii palestinieni se joacă pe ruinile caselor distruse din Gaza. Locuitorii din Fâșia Gaza se întorc la casele lor după încheierea bombardamentelor. Cabinetul de miniștri israelian pentru securitate în seara zilei de 20 mai a acceptat în unanimitate inițiativa Egiptului pentru o încetare bilaterală focului în zona de conflict israeliano-palestiniană fără nicio condiție. Încetarea focului a intrat în vigoare la 2 dimineața, pe 21 mai.
© Sputnik / Ahmed Zakot / Trecere la banca de fotografiiUn bărbat lângă o casă distrusă din Fâșia Gaza. Locuitorii din Fâșia Gaza se întorc la casele lor după încheierea bombardamentelor. Cabinetul de miniștri israelian pentru securitate în seara zilei de 20 mai a acceptat în unanimitate inițiativa Egiptului pentru o încetare bilaterală focului în zona de conflict israeliano-palestiniană fără nicio condiție. Încetarea focului a intrat în vigoare la 2 dimineața, pe 21 mai.
Мужчина около разрушенного дома в секторе Газа - Sputnik Moldova
12/12
Un bărbat lângă o casă distrusă din Fâșia Gaza. Locuitorii din Fâșia Gaza se întorc la casele lor după încheierea bombardamentelor. Cabinetul de miniștri israelian pentru securitate în seara zilei de 20 mai a acceptat în unanimitate inițiativa Egiptului pentru o încetare bilaterală focului în zona de conflict israeliano-palestiniană fără nicio condiție. Încetarea focului a intrat în vigoare la 2 dimineața, pe 21 mai.
Fluxul de știri
0