Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu s-a apucat și de problema transnistreană

© Photo : Facebook / Maia SanduÎntrevederea președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, cu reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE din partea Suediei pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting
Întrevederea președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu,  cu reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE din partea Suediei pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2021
Abonare
Maia Sandu dorește reluarea dialogului în problema transnistreană și afirmă că locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului își doresc un trai mai bun, locuri de muncă și oportunități economice, un mediu sănătos și șansa de a avea un viitor acasă.

CHIȘINĂU, 25 mai - Sputnik. Respectarea drepturilor omului în stânga Nistrului, combaterea pandemiei, libera circulație între cele două maluri și asigurarea securității în regiune au fost printre subiectele abordate astăzi de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE din partea Suediei pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting.

Президенты Молдовы и Германии Майя Санду и Франк-Вальтер Штайнмайер - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Ce s-ar întâmpla dacă Putin ar spune despre Moldova ceea ce a zis Steinmeier
„Am discutat cu domnul Mayr-Harting despre vizita de informare în Republica Moldova a reprezentanților în formatul 3+2 (mediatorii şi observatorii reglementării transnistrene, Rusia, Ucraina și OSCE, + părțile în conflict: Chişinău şi Tiraspol - n.n.), planificată pentru săptămâna viitoare, și despre condițiile ce trebuie întrunite pentru reluarea dialogului pentru soluționarea conflictului transnistrean. I-am confirmat domnului Mayr-Harting că locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului își doresc un trai mai bun, locuri de muncă și oportunități economice, un mediu sănătos și șansa de a avea un viitor acasă. Trebuie să realizăm acest deziderat axându-ne pe reforme interne în interesul tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, a spus doamna Maia Sandu, fiind citată într-un comunicat de presă de Secția Comunicare cu Mass-Media a Aparatului Președintelui Republicii Moldova.

Amintim că reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană se află în vizită în Republica Moldova, în perioada 23-25 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0