Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Emisiunea „Sputnik Matinal” cu Andrei Porubin și Dumitru Chitoroagă.

Abonare
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: Anastasia Moldovan, directoarea Bibliotecii de Arte „Tudor Arghezi” din Chișinău, doctorul habilitat în științe medicale Emil Ceban, rectorul USMF și Avocatul Poporului, Maia Bănărescu.

În data de 25 mai este Ziua Internațională a copiilor dispăruți, discutăm despre problemele la ordinea zilei în acest domeniu cu Avocatul Poporului, Maia Bănărescu. O activitate inedită a avut loc la Bibliotecă de Arte „Tudor Arghezi” din Chișinău, parte componentă a BM „B. P. Hasdeu”. Despre ce este vorba ne spune directoarea instituției, Anastasia Moldovan.  Maratonul universitar de imunizare cu genericul „De la student la student”, care a durat trei zile, a fost organizat de Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu" și Asociația Studenților şi Rezidenților în Medicină din Moldova, cu suportul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Consiliului Rectorilor din Moldova. Conform organizatorilor, în cele 54 de ore de maraton au fost utilizate 2500 de doze de vaccin Pfizer, peste o mie de doze de ser AstraZeneca și câteva sute de doze de Sinopharm. Oamenii au putut să se vaccineze non-stop în baza buletinului de identitate și au venit în număr mare din întreaga țară, nu doar din capitală. Detalii ne oferă profesorul universitar, doctorul habilitat în științe medicale Emil Ceban, rectorul USMF.

Fluxul de știri
0