Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe stații de vulcanizare vor dispărea în curând din Chișinău: Care este motivul

CC0 / HutchRock / Schimb de cauciucuri
Schimb de cauciucuri - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2021
Abonare
În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău s-a discutat despre stațiile de vulcanizare din oraș. Autoritățile susțin că multe dintre acestea sunt amplasate ilegal și planifică să le evacueze.

CHIȘINĂU, 24 mai – Sputnik. Viceprimarul Capitalei Inga Ionesii a anunțat că multe vulcanizări au scheme de  amplasare expirate încă din anul 2017 sau 2018, dar continuă să activeze ilegal.

Гладков Павел Васильевич - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2021
Societate
Doi chișinăuieni în vârstă de 100 de ani vor primi ajutor material de la Primărie
"Preturile de sector urmează să facă o inventariere, iar acele vulcanizări la care au expirat termenul de amplasare și sunt amplasate contrar regulamentului urmează să fie evacuate. Avem străzi centrale, unde sunt câte 3-4 vulcanizări, nu cred că orașul are nevoie de un astfel de haos în acest domeniu", a spus Inga Ionesii. 

Viceprimarul a anunțat că autoritățile municipale urmează să vină cu prevederi clare în Regulamentul cu privire la desfășurarea comerțului pe teritoriul municipiului Chișinău. Până atunci însă vor face regulă în cazul celor care încalcă legea actuală. 

"O mare parte dintre vulcanizări sunt într-o stare dezastruoasă, amplasate contrar regulamentelor: pe străzi, trotuare și afectează circulația transportului. Atenționez agenții economici: Cei care sunt conștienți că încalcă regulamentul, benevol să înceapă evacuarea și demontarea acestor vulcanizări. Unii abuziv ocupă locurile publice fără să achite pentru acest teren, ci plătesc doar pentru cei 12 m2 pe care stă amplasat buticul", a declarat Inga Ionesii.

Pe teritoriul orașului Chișinău activează aproape 150 de vulcanizări. Câte 42 sunt în sectoarele Botanica și Ciocana, 36 la Râșcani, 5 - Centru și doar 2 la Buiucani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0