Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Inedit: Prima imagine cu unica moldoveancă care a cucerit Everestul

© AP Photo / Niranjan ShresthaEverest
Everest - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2021
Abonare
Olga Țăpordei, moldoveanca care a ajuns în cel mai înalt punct al lumii, a postat prima imagine făcută pe cel mai înalt pisc din lume. Fotografia a fost postată de chiar ea pe pagina sa de Facebook.

CHIȘINĂU, 24 mai - Sputnik. După mai bine de o lună de când un grup de moldoveni a plecat în Nepal ca să cucerească Everestul, iată că le-a reușit. Într-o postare pe Facebook, prima femeie din Moldova care a ajuns pe vârful Everest, Olga Țăpordei, a scris că Moldova a ajuns în vârful lumii și a publicat o fotografie cu ea cum ține drapelul țării noastre în mână chiar pe cel mai înalt punct al lumii, adică la înălțimea de 8 848 de metri deasupra nivelului mării. 

Precizăm că Olga Țăpordei a devenit prima moldoveancă care a ajuns pe Everest.

заброшенный завод - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Ipocrizia guvernanților de la Chișinău: ruinarea economiei dată drept mare succes
Acum pe ea o așteaptă un drum lung și mult mai complicat la coborâre, întrucât condițiile meteo pentru escaladare sunt cele mai complicate din ultimii zeci de ani, cu vânturi puternice de până la 60km/h.

Amintim că expediția Olgăi Țăpordei spre Everest a început pe 18 aprilie, chiar de ziua soțului ei. Ea, împreună cu mai mulți bloggeri și alte persoane influente din țară, a pornit în Nepal pentru a cuceri Everestul. 

Vârful Everest este cel mai înalt punct de pe Pământ, cu o altitudine de 8 848 de metri deasupra nivelului mării și se află în Munții Himalaya.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0