Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Guvernul rus a aprobat acumularea în lingouri de aur a Fondului Bogăției Naționale

© Pixabay / Pixabay / hamiltonleenЗолотовалютные резервы
Золотовалютные резервы - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Fondul Bogăției Naționale a primit undă verde pentru diversificarea activelor prin investiții în aur, prim-ministrul țării Mikhail Mishustin semnând vineri ordinul respectiv.

BRUXELLES, 24 mai – Sputnik. "Rezervele financiare ale Fondului Bogăției Naționale pot fi alocate în conturile Băncii Rusiei sub formă de metale prețioase, în special aur, care este văzut în mod tradițional ca unul dintre activele defensive" , a declarat biroul de presă al cabinetului, potrivit RT.

Potrivit guvernului, decizia, propusă la sfârșitul anului 2020, va permite diversificarea investițiilor fondului pentru a asigura siguranța acestora și pentru a crește randamentele alocărilor.

Красноярский завод цветных металлов имени В. Н. Гулидова - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2020
Rusia
Rusia câștigă acum mai mulți bani din aur decât din exporturile de gaze naturale

Fondul Bogăției Naționale face parte din activele bugetului federal al Rusiei. A fost creat pentru a sprijini sistemul național de pensii, iar fondurile pot fi folosite și pentru acoperirea deficitelor bugetare în perioade de criză. Începând cu 1 ianuarie, activele fondului se ridicau la peste 13,5 trilioane de ruble, sau aproape 184 miliarde de dolari, potrivit Ministerului Finanțelor.

Pe termen lung, metalele prețioase sunt mult mai durabile pentru investiții decât activele pieței financiare.

La începutul acestui an, Banca Centrală Rusă a raportat că în 2020 valoarea rezervelor de aur ale Rusiei a depășit deținerile sale în dolari SUA pentru prima dată. La sfârșitul lunii iunie 2020, Rusia deținea 128,5 miliarde de dolari în aur, care reprezintă 22,9% din rezervele sale internaționale, depășind deținerile în dolari SUA cu aproape 4 miliarde de dolari.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0