Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine este prima femeie din Moldova care a cucerit Everestul

© Photo : Facebook / Olga TapordeiАльпинистка Ольга Цыпордей стала первой спортсменкой из Молдовы, которая поднялась на вершину Эвереста
Альпинистка Ольга Цыпордей стала первой спортсменкой из Молдовы, которая поднялась на вершину Эвереста - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2021
Abonare
După mai bine de o lună de când a plecat în Nepal, prima femeie moldoveancă a ajuns pe cel mai înalt vârf al Everestului.

CHIȘINĂU, 23 mai - Sputnik. Olga Ţăpordei, este prima femeie din Republica Moldova care a cucerit cel mai înalt vârf de munte din lume. În această dimineață, la ora 05:00, femeia a ajuns 8 848 de metri înălțime. 

„Astăzi, 23 mai 2021, la ora 5:00 ora Moldovei, Olga Tapordei, a devenit prima femeie din Moldova care a urcat cel mai înalt munte de pe pămînt, Everest 8848m”, scrie soțul acesteia pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, pe Olga o așteaptă un drum lung și mult mai complicat la coborâre, întrucât condițiile meteo pentru escaladare sunt cele mai complicate din ultimii zeci de ani, cu vânturi puternice de până la 60km/h.

Cu câteva zile în urmă, Olga Țăpordei scria pe pagina sa de Facebook, într-un text despre „Răbdare”, că situația meteorologică, adică vântul de 70 km/h și temperatura din vârf de -37 de grade Celsius este una din condițiile care necesită răbdare.

„Cine a fost în munți, știe cât de lent se scurge timpul. Iar aici, la Everest Base Camp, timpul trece de 5364 ori mai...altfel. Ceea ce e bine pentru introspecție și pentru vizualizarea obiectivului. „Răbdarea” este o calitate pe care ar fi fain să ne-o însușim, indiferent de ce vârfuri visăm să atingem”, a scris Țăpordei.

Precizăm, expediția sa spre Everest a început pe 18 aprilie, chiar de ziua soțului ei. Vârful Everest este cel mai înalt punct de pe Pământ, cu o altitudine de 8 848 de metri deasupra nivelului mării. Se află în Munții Himalaya.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0