Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

SUA, atacate de miliarde de insecte - Video

Cicadoidea - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2021
Abonare
Locuitorii mai multor state americane și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu invazia periodică a cicadelor.

CHIȘINĂU, 23 mai - Sputnik. Utilizatorii publică pe rețelele de socializare roiuri de insecte în diferite părți ale Statelor Unite.

​Virginia, Maryland și Georgia sunt cele mai afectate, relatează NBC News , dar temperaturile vor crește în majoritatea părților din Coasta de Est a țării în viitorul apropiat, astfel încât se așteaptă și creșterea numărului acestor insecte. Potrivit experților, situația este unică, deoarece cicadele au ieșit din pământ pentru prima dată în ultimii 17 ani.

​„Aceasta este o experiență unică, deoarece aceste insecte ies la suprafață timp de aproximativ o lună”, a explicat John Cooley, un entomolog la Universitatea din Connecticut.

Cicadidele sunt insecte din familia cicadelor, care, spre deosebire de rudele lor din ciclul anual, își petrec cea mai mare parte a vieții sub pământ. Fiecare nouă generație primește propriul număr - anul acesta America așteaptă venirea „Generației X”, conform tradiției stabilite în secolul al XIX-lea, numerotarea le este dată în cifre romane. Ele sunt, de asemenea, numite „Marea generație estică” datorită faptului că majoritatea statelor acoperite de habitatul lor sunt situate în estul țării - de la Georgia, Tennessee și Kentucky la Delaware și New Jersey pe coasta Atlanticului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0