Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

RT vizitează baza militară rusească de ultimă generație din Arctica - Video

© Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaРоссийская военная база "Арктический трилистник" на острове Земля Александры архипелага Земля Франца-Иосифа
Российская военная база Арктический трилистник на острове Земля Александры архипелага Земля Франца-Иосифа - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Baza „Arctic Shamrock” a Rusiei este cea mai nordică unitate militară cu personal permanent din lume, reflectând puterea militară a Moscovei în regiunea bogată în resurse. RT a făcut un tur al acesteia. Imagini impresionante.

BUCUREŞTI, 22 mai – Sputnik, Doina Crainic. Baza „Arctic Shamrock” a fost dezvăluită oficial acum câțiva ani și de atunci a dobândit câteva capacități suplimentare, potrivit armatei ruse. Acum se mândrește cu o unitate dedicată pentru supravegherea electronică și și-a consolidat aerodromul pentru a permite aterizarea avioanelor mai grele, precum bombardierele Tu-95 cu capacitate nucleară. Baza și-a sporit capacitățile defensive împotriva atacurilor navale cu o baterie de rachete mobile anti-nave Bastion.

Baza servește în primul rând ca parte a sistemului integrat de apărare anti-aeriană al Rusiei. Igor Zhdanov de la RT a efectuat o vizită la bază şi a vorbit cu personalul militar de acolo.

Baza este situată în arhipelagul Țării Franz Josef și a fost construită ca parte a efortului Rusiei de a-și asigura frontiera de nord. A fost, de asemenea, un loc de testare a tehnologiilor care au fost folosite pentru a construi „Trifoiul din Nord”, noua bază cu aspect mai utilitar de pe insula Kotelny. Ambele unităţi au fost proiectate pentru a funcționa în mod autonom pentru perioade lungi de timp în climatul dur, cu impact minim asupra mediului.

Turul pe care RT l-a desfășurat, împreună cu alte agenţii media internaționale, a avut loc înainte de o sesiune a Consiliului Arctic din Reykjavik, Islanda. Consiliul include opt națiuni care au pretenții asupra apelor arctice datorită locațiilor lor geografice, Rusia având cea mai mare parte datorită teritoriului ei vast.

Înainte de summit, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a respins ceea ce a numit a fi „lamentări” ale SUA și aliaților săi cu privire la prezența militară rusă în regiune. „Toată lumea știe de mult timp că acesta este teritoriul nostru, acesta este pământul nostru şi suntem responsabili să ne asigurăm securitatea coastei arctice. Și tot ceea ce face țara noastră acolo este absolut legal și legitim”, a declarat ministrul rus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0