Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Igor Dodon și diaspora: Ce crede despre rolul ei în alegerile din 11 iulie

© Photo : Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Abonare
Igor Dodon a fost întrebat dacă împărtășește viziunea potrivit căreia și la alegerile anticipate din 11 iulie votul diasporei va fi decisiv.

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a fost întrebat în cadrul emisiunii sale săptămânale, de către Agenția de Presă și Radio Sputnik Moldova, despre rolul pe care diaspora îl va avea în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Iată cum a răspuns: 

брифинг ЦИК-а 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Politică
CEC a decis: Primele șase partide au fost înregistrate pentru participarea la alegeri
"Noi nu trebuie să împiedicăm cetățenii noștri să voteze indiferent unde se află ei. Noi trebuie să le oferim dreptul să participe și să voteze, dar trebuie să creăm condiții echitabile pentru toți - și pentru cei din Occident și pentru cei din Federația Rusă și cei din regiunea transnistreană. Cei din stânga Nistrului nu trebuie să fie blocați", a spus Dodon.

Totodată, liderul socialiștilor a venit cu un apel către autoritățile statului.

"Cer organelor de drept ale statului să asigure dreptul cetățenilor cu drept de vot din regiunea transnistreană să poată participa la alegerile din 11 iulie și atragerea la răspundere a celor care le încalcă dreptul constituțional al cetățenilor să ajungă la urna de vot, indiferent unde se află alegătorii, la Tiraspol, Berlin sau în altă parte", a declarat Igor Dodon. 

În primul tur al alegerilor prezidențiale din noiembrie 2020, candidatul PAS, Maia Sandu, a acumulat în diasporă 70,12% din voturi, iar candidatul independent Igor Dodon a fost votat de 5 439 de moldoveni aflați în străinătate, adică a obținut 3,65 la sută din sufragii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0