Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Emisiunea „Contrapunct”. Invitat: Alexei Ceban

Abonare
Invitatul emisiunii „Contrapunct” este Alexei Ceban, medic-epidemiolog la Agenția Națională de Sănătate Publică.

Până acum, în țara noastră a fost imunizat împotriva Covid-19 un număr mic din populația țării, deși Moldova dispune de stocuri de vaccin suficient pentru a multiplica procesul de imunizare a populației. Cum se explică acest fenomen.

Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, toate persoanele, care doresc să se imunizeze  au acces la vaccin în toate Centrele de vaccinare din țară. Oamenii sunt îndemnați să se adreseze la medicul de familie sau să se programeze la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

Chiar și așa, campania de imunizare este destul de timidă, în condițiile când  un număr mic din populația țării a reușit să se vaccineze, deși Moldova dispune, deocamdată, de vaccin suficient. La telefon discutăm cu expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc.

Fluxul de știri
0