Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce ar putea crește prețul la pâine: Explicația expertului

Pâine - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Abonare
Zilele trecute un important producător de pâine și produse de panificație a majorat prețul la pâine. Expertul economic Romani Chircă a spus în studioul Sputnik Moldova dacă sunt sau nu justificate scumpirile.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. Scumpirile la pâine și produse de panificație, anume în această perioadă a anului sunt justificate, explică expertul economic Roman Chircă.

Stație de alimentare, carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Societate
O nouă scumpire la carburanți: La ce prețuri am putea ajunge

„Acest lucru este justificat și îl observ de peste 20 de ani. În luna mai crește prețul la grâu, făină și alte produse de panificație. Este la finalul ciclului agricol și este înainte de perioada dinainte de roada nouă. Așa cum legumele costă iarna mai scump, așa cerealele se scumpesc spre vară”, a explicat expertul.

Roman Chircă spune însă că acest an agricol a fost unul specific și mai multe state ale lumii preferă să aibă o abordare conservativă și să mențină rezerve sau chiar să cumpere rezerve suplimentare.

„Acesta, dar și factorul sezonier influențează prețul la pâine și produse de panificație. În scurt timp vom avea roadă nouă. În iulie este perioada când depozitele se eliberează pentru a face loc pentru noile stocuri de cereale”, precizat Chircă.

Acesta a mai spus că factorul sezonier ar putea influența și alte majorări de prețuri la cereale, pâine și produse de panificație. Datele statistice arată că în primele patru luni ale lui 2021 prețul la pâine a crescut cu 1,6 la sută.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0