Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Urmărirea penală nu va fi reluată după declarațiile lui Rizea – Procuratura Generală

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Abonare
Declarațiile fostului deputat român Cristian Rizea cum că Ion Butmalai, Iurie Luncașu și Saro Salemi ar fi fost asasinați nu și-au găsit confirmarea.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. Procuratura Generală a informat joi că fostul deputatul în Parlamentul României Cristian Rizea a fost citat și audiat de două ori de către procurorii PCCOCS.

© Photo : Facebook / Cristian RizeaCristian Rizea
Urmărirea penală nu va fi reluată după declarațiile lui Rizea – Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Cristian Rizea

În urma discuțiilor, procurorii au ajuns la concluzia că declarațiile publice făcute anterior de Rizea despre faptul că fostul deputat Ion Butmalai, dar și oamenii de afaceri Iurie Luncașu și Saro Salemi ar fi fost asasinați, nu se bazează fapte concrete.

”În cadrul audierilor acesta nu a prezentat detalii care ar impune reluarea urmăririi penale în cazurile în care apar fapte noi sau recent descoperite, despre care autoritatea investigatoare nu ar avea cunoștință şi care ar fi de natură să afecteze soluțiile adoptate anterior”, este menționat într-un comunicat al procuraturii.

Procuratura menționează că Rizea le-a spus procurorilor că concluziile sale cu privire la ”asasinate” au fost deduse intuitiv, din informațiile stradale sau din surse media, deschise publicului larg”.

Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2021
Republica Moldova
Un fost deputat român vrea să ajungă deputat la Chișinău

”Prin urmare, în condițiile în care cele comunicate de Cristian Rizea nu aduc elemente noi cu privire la faptele investigate în acele cauze și nu sunt incidente prevederilor legale, potrivit legii, urmărirea penală nu poate fi reluată”, precizează Procuratura.

Amintim că, în august 2019, omul de afaceri Iurie Luncașu (prieten apropiat al fostului lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc) a fost găsit mort pe drumul Ialoveni-Durlești, fiind ucis cu un foc de armă.

Deputatul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Ion Butmalai, a fost găsit mort în garajul propriei locuințe din Cahul, în decembrie 2014.

Cântărețul italian Saro Salemi, care locuia la Chișinău la acea vreme, a fost găsit spânzurat într-un parc de la Buiucani, în septembrie 2013.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0