Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce ambasadorul SUA Derek J. Hogan a mers la Procuratura Generală: Explicație oficială

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan
Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Abonare
Procuratura Generală a emis un comunicat de presă prin care a explicat scopul vizitei ambasadorului Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Derek J. Hogan, la sediul instituției.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. Conducerea Procuraturii Generale a anunțat că după ce la sediul instituției a efectuat o vizită ambasadorului Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Derek J. Hogan, în spațiul public au apărut informații care au caracter tendențios și speculativ.

Встреча президента Майи Санду с послом США в РМ Дереком Хоганом - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Politică
Maia Sandu s-a întâlnit cu Dereck Hogan: Ce au discutat
Astfel, Procuratura a ținut să precizeze că vizita ambasadorului SUA a avut loc în contextul prezentării noului atașat legal al FBI în România și Republica Moldova, Monika Wasiewicz, iar evenimentul a fost unul de „curtoazie”.

"Procuratura respinge ferm orice fel de insinuări cu privire la ingerințele în activitatea instituției de către factorii externi, astfel de declarații dăunând deopotrivă atât imaginii instituționale, cât și a Republicii Moldova la nivel internațional", se menționează în comunicat.

De asemenea, conducerea instituției a anunțat că de la începutul acestui an Procuratura Generală a fost gazda întrevederilor de lucru și de informare cu reprezentanții mai multor misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova, precum ambasadorul Federației Ruse Oleg Vasnețov, ambasadorul Lituaniei Kęstutis Kudzmanas etc.

În context, Procuratura a îndemnat concurenții electorali să nu implice această instituție în campania electorală și în confruntările politice. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0