Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Blocul format de PSRM și PCRM ar putea să se extindă – expert

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента Молдовы 2016
Выборы президента Молдовы 2016  - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Abonare
Există probabilitatea ca noi formațiuni politice să se alăture „tangoului” preelectoral al Partidului Socialiștilor și Partidului Comuniștilor.

CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. La alegerile din 11 iulie, alegătorul ar poate vedea în buletinul de vot nu două blocuri, ci chiar patru sau cinci. Opinia a fost exprimată în studioul Sputnik Moldova de către politologul, ex-vicepremierul Victor Stepaniuc.

„Arată ca o bătălie a titanilor - două mari partide: pe de o parte, blocul socialist și pe de alta Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Aș vrea să cred că formarea blocurilor de ambele părți nu este încă definitivă. Sunt sigur că socialiștii și comuniștii își vor extinde blocul din contul altor partide de stânga ", a spus expertul.

Mariana Durleșteanu - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Politică
Durleșteanu va participa la alegerile anticipate: În ce formulă
În acest caz, sunt necesare negocieri serioase. Stepaniuc este convins că ele se desfășoară în pofida lipsei unor informații oficiale.

"Liderul Partidului Socialiștilor a anunțat în urmă cu câteva zile că negocieri au loc. Acest lucru trebuie făcut deoarece situația de pe flancul stâng este destul de încurcată astăzi", a conchis sursa.

Primul pas pe care l-au întreprins socialiștii și comuniștii pentru a uni forțele de stânga a fost deja făcut. Însă astăzi în Moldova există 7-8 partide de centru-stânga și fiecare dintre ele reflectă interesele anumitor grupuri și ale liderilor lor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0