Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Revenim încet la normal, după anularea unor restricții - detalii

© Sputnik / OsmatescoMaricica Proca
Maricica Proca - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Abonare
Centrele comunitare și-au reluat activitatea cu prezența fizică a tinerilor. Detalii am aflat de la Maricica Proca, directoarea Centrului pentru Copii și Tineret "Udo Jurgens" din comuna Budeşti.
Revenim încet la normal, după anularea unor restricții - detalii

Învăţământul în centrele extraşcolare şi în școlile sportive, precum şi activitatea extrașcolară în instituţiile de învăţământ primar şi secundar din municipiul Chişinău sunt deja organizate cu prezență fizică. Începând de marți, copiii și tinerii pot reveni la activitatea în cercuri.

Bunăoară, în cadrul Centrului pentru Copii și Tineret "Udo Jurgens" din comuna Budeşti tinerii se pregătesc deja de competiții.

Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Societate
Ar putea fi scoase unele restricții? Ce pregătește Ministerul Sănătății
"În data de 5 iunie va fi desfășurat Campionatul republican la Taekwon-Do, unde vor participa 250 sportivi. Vom participa și la o competiție internațională în Serbia. Tot în această vară va avea loc competiția Noi suntem campioni la fotbal pe plajă. Avem planuri mărețe, iar copiii sunt nerăbdători să participe la aceste concursuri, după o perioadă lungă de pauză", a declarat Maricica Proca.

Centrul pentru Copii și Tineret "Udo Jurgens" este frecventat de peste 300 de beneficiari unici, atât din comuna Budești, cât și din localitățile vecine. Instituția le oferă copiilor oportunități de dezvoltare, informare, formare, consultanță psihologică, suport, relaționare prin implicarea în diverse activități culturale și sportive. Toate activitățile și serviciile Centrului sunt gratuite.

Instituția oferă 13 cercuri creative de asigurare a platformei de dezvoltare pentru copii precum: turistic-sportiv, muzical-vocal, artizanat, bunele maniere, arta vorbirii, psihologie, imprimeu artistic, fanfară, dans popular, dans modern, informatica, tehnica de modelare a hârtiei - origami și centrul dramatic.

În total, în Chișinău există 40 de centre comunitare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0