Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Numărul elevilor bolnavi de COVID-19, în scădere: Datele Ministerului Educației

© Sputnik / Mihai CarausElevi
Elevi - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Abonare
Numărul de cazuri de COVID-19 în rândul elevilor este în scădere. Datele Ministerului Educației arată că 32 de elevi din țară sunt acum infectați cu noul virus și doar o clasă a fost plasată în carantină. 

CHIȘINĂU, 18 mai - Sputnik. Ministerul Educației a prezentat datele privind situația epidemiologică din instituțiile de învățământ din țară. Astfel, în prezent, 31 de instituții de învățământ general activează exclusiv online, 83 de școli activează cu participarea fizică a elevilor claselor primare, precum și a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente.

Tabără de vară - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Societate
Vor activa sau nu taberele de vară în acest an: Ce spun autoritățile

Totodată, 291 de instituții își desfășoară procesul educațional cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și elevilor din clasele absolvente, iar celelalte școli, adică 835, activează cu prezența tuturor elevilor în sălile de clasă. 

Datele mai arată că timp de o săptămână, doar o clasă a fost plasată în carantină. Totodată, în prezent, 32 de elevi sunt infectați cu noul virus, iar 430 de elevi stau în carantină. 36 de profesori sunt diagnosticați cu COVID-19, iar 31 se află în autoizolare. 

Ministerul Educației susține că niciun student nu a fost confirmat cu noul virus și doar un profesor universitar este în prezent bolnav. 

Aceleași date arată că trei elevi și cinci profesori din școlile profesionale și centrele e excelență se tratează acum de noul virus. 

Totodată, patru grădinițe și 28 de grupe de copii sunt acum în carantină. Astfel, zece copii sunt acum bolnavi, iar 754 sunt în autoizolare. Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, 43 de educatori se luptă acum cu COVID-19, iar 72 sunt în carantină. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0