Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detalii despre incidentul cu avionul Air Moldova: În ce stare este aeronava

© Sputnik / Mihai CarausРабота на высоте
Работа на высоте - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Abonare
Operatorul aerian afirmă că incidentul nu a avut loc din vina piloților, ci din cauza unor factori naturali. În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit.

CHIȘINĂU, 18 mai – Sputnik. Compania aeriană Air Moldova a confirmat astăzi incidentul care a avut loc aseară cu aeronava Airbus 321 pe aeroportul Domodedovo. La aterizare, secțiunea de coadă a intrat în contact cu banda de aterizare, informează operatorul într-un comunicat.

Anterior, RIA Novosti a informat, cu referire la surse din cercurile aviatice, că după aterizarea avionului Air Moldova Chișinău-Moscova pe aeroportul Domodedovo, s-au constatat deteriorări ale fuselajului în secțiunea coadă.

Totodată, Compania precizează că incident s-a produs din cauza vântului puternic care a început în timpul aterizării, ”iar avionul a intrat într-o zonă de microvârtejuri, din cauza căreia a fost forțat să utilizeze manevră repetată de aterizare iar în timpul aterizării, secțiunea de coadă a unui Airbus lung și masiv a intrat în contact cu pista”.

”Acest incident a avut loc nu din vina piloților, ci din cauza unui factor natural”, subliniază Air Moldova.

Operatorul menționează că prejudiciul adus aeronavei nu este grav, iar incident nu a afectat programul de zbor al companiei.

Avion - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Accidente
Incident cu un avion Air Moldova – a fost accidentat la aterizare

Aceasta confirmă că, din cauza restricțiilor asociate pandemiei, zborul 9U171 a fost fără pasageri și a zburat la Domodedovo pentru a transporta pasageri în Moldova.

”În urma incidentului, toți pasagerii au fost transportați in maxima siguranța. De asemenea, pasagerilor li s-a oferit mâncare și băuturi”, este precizat în comunicat.

Autoritatea Aeronautică Civilă a menționat într-un comunicat că operatorul aerian "Air Moldova" a informat AAC despre incident, așa cum prevede regulamentul. În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit, subliniază sursa.

În prezent se fac verificările de rigoare pentru a constata starea tehnica a aeronavei, spune AAC.

”În calitate de măsură de asigurare a siguranței zborurilor, AAC a suspendat Certificatul de Navigabilitate pentru aeronava implicată în incident până la implementarea recomandărilor de reparație a producătorului de aeronave Airbus”, anunță Autoritateaю

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0