Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

"Pandemia.md" – noua producție, semnată de regizorul Valeriu Jereghi

© Sputnik / Rodion ProcaValeriu Jereghi
Valeriu Jereghi - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2021
Abonare
Pandemia de COVID-19 a devenit subiectul unui film, în regia maestrului Valeriu Jereghi. Producția "Pandemia.md" relatează istoria societății, care a fost pusă în fața unui virus nemilos, apărut în primăvara anului 2020.
"Pandemia.md" – noua producție, semnată de regizorul Valeriu Jereghi

Regizorul Valeriu Jereghi își lansează noua producție cinematografică - filmul "Pandemia.md", inspirat din realitatea cotidiană, dar și din propria experiență în lupta cu COVID-19.

Церемония закрытия 43-го ММКФ - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2021
Un film românesc a obținut marele premiu la Moscova
"De fapt, scenariul filmului a fost schițat la solicitarea unor jurnaliști. Nu pot spune că pandemia poate fi o sursă de inspirație, însă cumva această perioadă te apasă indirect și gândurile vin de la sine. Mai cu seamă că am trecut și eu prin această tristă experiență", a mărturisit pentru Sputnik Moldova Valeriu Jereghi.

Potrivit renumitului regizor, filmările pentru noua producție vor începe la mijlocul verii și vor avea loc în satul Ivancea, raionul Orhei. Scenariul a fost inspirat din situații absolut reale din viață, iar în cadrul fimărilor vor participa actori din Moldova, inclusiv din Găgăuzia, dar și din Ucraina ș.a.

Proiectul urmează să fie realizat cu susținerea financiară a Centrului Național de Cinematografie din Republica Moldova. Conform CNC, acesta va fi primul proiect cinematografic din țara noastră care va reflecta fenomenul internațional COVID-19.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0