Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Europa duce dorul turiștilor ruși: Lipsa lor a adus un deficit de zeci de miliarde de euro

© REUTERS / Remo CasilliЛюди делают селфи на Испанской лестнице в Риме
Люди делают селфи на Испанской лестнице в Риме - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2021
Abonare
Pandemia a lipsit Europa de turiștii ruși, despre care se știe că sunt pasionați de călătorii, pentru care sunt dispuşi să cheltuiască mult. Este vorba de un deficit care se ridică la zeci de miliarde de euro, potrivit Die Welt.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. În timp ce unele țări precum Grecia și Italia ridică treptat restricțiile de intrare pe teritoriul lor, a sosit timpul pentru un optimism prudent al profesioniștilor din domeniul turismului. Sectorul, devastat de consecințele pandemiei, speră la o îmbunătățire a situaţiei în această vară.

Том Дженкинс - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Șeful Asociației Europene a Turismului spune când ar putea fi introduse pașapoartele COVID
Printre vizitatorii cei mai așteptați în Europa sunt ruşii. Pierderile din cauza absenței acestora se ridică la miliarde de dolari, relatează Die Welt.

Neobișnuiți să meargă în călătorii înainte de căderea Uniunii Sovietice, rușii au devenit foarte pasionaţi de ele după aceea, în special cei din noua clasă de mijloc. Iar Europa de Vest a fost întotdeauna una dintre destinațiile lor preferate.

Se știe că ruşii vor scoate din buzunar mai mulţi bani pe zi de persoană decât orice alt turist. În 2019, cu un an înainte de începerea pandemiei coronavirusului, aceștia au cheltuit 34,5 miliarde de dolari în călătorii în străinătate, clasându-se pe locul șapte în lume pentru acest tip de cheltuieli, potrivit Organizației Mondiale a Turismului (OMT).

Deocamdată, întoarcerea turiștilor ruși în Europa rămâne incertă. Ar depinde de acceptarea ”Sputnik V” ca parte a pașaportului european de sănătate, scrie Sputnik France. Însă Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), care a început evoluarea vaccinului pe 4 martie, nu a emis încă o decizie.

După suspendarea zborurilor către Turcia, o destinație populară pentru ruși, turiștii caută sejururi alternative. Dacă legăturile aeriene cu Europa ar fi permise din nou, biletele s-ar epuiza în curând, mai scrie Die Welt.

Deocamdată, turiștii ruși se îndreaptă spre insule, precum Cuba, Seychelles sau Maldive.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0