Пожар - Sputnik Moldova, 1920
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Exclusiv: Detalii despre starea moldovenilor care au fost răniţi în accidentul de la Iaşi

© Photo : Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI9 medici SMURD din România vor lucra la Cahul
9 medici SMURD din România vor lucra la Cahul - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2021
Abonare
Accidentul s-a produs sâmbătă seara, pe raza localității Vânători, din județul Iași. Mai multe victime au ajuns la spital, doiă în stare gravă. Purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Sfântul Spiridon” din Iași a explicat care este stare acestora.

CHIŞINĂU, 16 mai – Sputnik. Seara de 15 mai 2021 va rămâne o amintire urâtă pentru pasagerii unui microbuz care se deplasa dinspre vama cu Republica Moldova spre Iași.

Și aceasta pentru că în localitatea Vânători, județul Iași, mijlocul de transport a fost lovit de un autotren care a ieşit din sensul giratoriu, virând spre Sculeni. În urma impactului, microbuzul s-a răsturnat. Din primele informații, se pare că acesta nu a acordat prioritate microbuzului.

Poliție - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2021
Accidente
Accident teribil la Soroca: O persoană a murit, iar alte trei au ajuns la spital - foto

Mai multe persoane, inclusiv un minor, s-au ales cu traumatisme. În total, 13 pasageri dintre cei 16 aflați în microbuz au avut nevoie de intervenția medicilor.

În ce stare sunt victimele

Purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Sfântul Spiridon” din Iași, medicul Diana Cimpoieșu, a explicat, pentru Agenția de Presă Sputnik, care este starea victimelor.

Aceasta spune că aseară, 15 mai 2021, s-a internenit pentru 13 din cele 16 persoane. Trei dintre acestea au fost duse la Spitalul de copii, adică un copil cu părinții lui, trei la Spitalul de Neurochirurgie cu traumatisme craniocerebrale și șapte la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului ”Sfântul Spiridon” Iași, din care o singură femeie, de 59 de ani, cu o politraumă, fractură de bazin, a răma internată la Ortopedie si va rămâne internată având nevoie de intervenție chirurgicală și tratament mai multe zile.

Medicul Diana Cimpoieșu a subliniat că starea victimelor nu era gravă pentru nici una, cu excepția femeii în vârstă de 59 de ani care are fractură de bazin și care este o traumă severă, înseamnă pierdere de sânge, intervenție chirurgicală, ortopedică și va mai rămâne în spital.

”Ceilalți – copilul și una din doamnele duse la Neurochirurgie – aveau traumatisme craniocerebrale fără pierderea stării de conștiență, cu mai multe plăgi la nivelul capului și feței. Ceilalți care au venit la noi (la Spitalul ”Sfântul Spiridon” – nota Georgiana Arsene) aveau contuzii li plăgi pentru care au fost investigați și au mers la domiciliu”, a punctat medicul Diana Cimpoieșu, purtător de cuvânt al Spitalului ”Sfântul Spiridon” din Iași.

Ministerul de Externe de la Chișinău a anunțat anterior că a fost informat despre accident prin intermediul Consulatului General de la Iași.

Solicitat de Sputnik Moldova, ofițerul de presă al IGSU Liliana Pușcașu a declarat că deocamdată nu au fost înregistrate solicitări de a transporta la Chișinău cu serviciul SMURD moldoveni spitalizați în urma accidentului de la Iași.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe Daniel Vodă ne-a spus că responsabilii din cadrul ministerului monitorizează situația moldovenilor pentru a putea interveni la necesitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0