Пожар - Sputnik Moldova, 1920
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Video: Accident grav în România: Un microbuz cu moldoveni a fost lovit de un TIR

© Screenshot / Facebook / Ziarul de IasiAccident grav în România: Un microbuz cu moldoveni a fost lovit de un TIR
Accident grav în România: Un microbuz cu moldoveni a fost lovit de un TIR - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2021
Abonare
Un microbuz cu moldoveni a fost lovit de un autotren în județul Iași, localitatea Vânători. Mai multe persoane au fost rănite.

CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. Un grav accident de circulație a avut loc sâmbătă seară la Iași, cu implicarea unui microbuz din țara noastră în care se aflau 17 persoane. Mijlocul de transport care se deplasa spre Iași a fost lovit de un TIR și s-a răsturnat.

Microbuzul cu moldoveni se deplasa dinspre vama cu Republica Moldova, iar în localitatea Vânători, județul Iași, a fost lovit de autotrenul care a ieşit din sensul giratoriu, virând spre Sculeni. Din primele informații, se pare că acesta nu a acordat prioritate microbuzului.

La fața locului au venit polițiștii și salvatorii, două persoane fiind descarcerate. Ambulanța SMURD a preluat o pacientă aflată în stare foarte gravă.

Accident cu implicarea unui microbuz de pe ruta Soroca-Bălți - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2021
Societate
Foto : Accident teribil cu implicarea unui microbuz de cursă - Sunt răniți

Mai multe persoane din microbuz, inclusiv un minor, s-au ales cu traumatisme. În total, 13 pasageri au avut nevoie de intervenția medicilor. Potrivit UPU SMURD Iași, minorul a fost transportat la Spitalului de Copii cu traumă craniocerebrală. Starea a două persoane este mai gravă, acestea au fost spitalizate. Potrivit presei din România, este vorba de două femei în vârstă de 59 de ani – una cu fractura de bazin și alta cu traumatism cranian.

Poliția a informat că niciunul dintre conducătorii auto implicați în accident nu consumase alcool.

Ministerul de Externe de la Chișinău a fost informat despre accident prin intermediul Consulatului general de la Iași. Potrivit instituției, doi răniți beneficiază de asistență medicală în unități spitalicești, celelalte 15 persoane sunt în afara oricărui pericol.

”Potrivit informațiilor obținute de la autoritățile județene, MAEIE precizează că în acest accident au fost implicați 17 cetățeni ai Republicii Moldova, dintre care doi răniți, fiind transportați la unități medicale din zonă pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate, iar ceilalți 15 cetățeni sunt în afara oricărui pericol fiind transportați la spital pentru monitorizare”, este precizat într-un comunicat al Ministerului.

Consulatul a întreprins toate demersurile necesare pentru a fi informat în privința identității și stării de sănătate a persoanelor care au avut de suferit în accident.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0